Signes sommertogt 2019


Indledning


Dag 1


Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Dag 10

Dag 11

Dag 12

Dag 13

Dag 14

Dag 15

Dag 16

Dag 17

Dag 18

Dag 19

Dag 20

Dag 21

Dag 22

Dag 23

Dag 24

Dag 25

Dag 26

Dag 27

Dag 28

Dag 29

Dag 30

Dag 31

Dag 32

Dag 33

Dag 34

Dag 35

Dag 36

Dag 37

Dag 38

Dag 39

Efterskrift

Andre
Ture

 

Vi valgte af køre mod nordøst, gennem Schöne Sauerland, også selv om vi har været der før. Landskabet er formet i bølgende bakker, og man kører op og ned over dem. Vejene er OK, også selv der kører mange lastvogne.

Man bemærker også de mange vindmøller, der er opført på bakkerne, ja selv nogle gamle Micon møller fra Randers, som Vestas skrottede, da de to firmaer blev lagt sammen. Micon var ellers længst fremme i udviklingen på det tidspunkt, men ingeniørerne fra Vestas vandt magtkampen.

Vi kørte efter byen Paderborn, som vi tit er kørt forbi, men aldrig har besøgt. Vi tog ophold på en autocamperplads ved siden af Schützenplatz, og et meget stort fritidsområde, med gode muligheder for cykel og traveture.

Schützenplatz er pæn stor, og festtelttene var stillet op, uden vi dog ved, hvornår festen afholdes eller om det er sket.

Den slags går ikke stille af i Tyskland, for John har prøvet noget lignende.
I starten sidder man på smalle bænke ved lange smalle borde, og allerede efter første glas øl starter fællessangen, som regel akkompagneret af et tyrolerorkester. Senere står man op, og i det videre forløb, er der også folk der står op på de vakkelvorne smalle bænke, for til sidst at stå på bordene. Der er også nogen, der vælger at lægge sig under bordene. Alt det blev vi forskånet for.

John gik en tur på 7,5 km langs floden Pader og rundt om Padersee, for at samle lidt appetit til Jonnas lækre aftensmad, men varmen virker hæmmende på lysten til at spise, men bøffen gled nu let ned.

Tømmepladsen er hel som den skal være (se fotos). I Frankrig og Tyskland, ser man desværre ofte folk holde deres lokummer helt op til vandhanen, når de skyller dem efter tømning. Det er nogen forbandet svineri, så derfor tørrer vi altid vandhanen til drikkevand af, med en klud vædet i klor, da vi jo drikker vandet vi tanker.
Drikkevandshanen er her sikret mod det, og lokummet tømmes et stykke derfra. Sådan, godt set Paderborn.

Det er forsat meget varm, men vi er ved at vænne os til det, bortset fra de varme nætter.

 
"Telt" på Schützenplatz i Paderborn.

 

Tilsyneladende er skytterne opdelt i kompagnier.

 

Ottilien Quelle leverede vand til det gamle kurbad.

 

Kilden giver nu om stunder kun lidt vand.

 

Floden Pader, som John fulgte til Padersee.

 

Der går en gangsti rundt om Padersee.

 

En sø skal have en hvid svane.

 

Der var en pæn strøm i Pader.

 

På vej hjem måtte John krydse denne bro, men det krævede lidt betænkningstid! Kan broen hæves? Kan den bære vægten?

 

Den fine tømmeplads ved autocamperpladsen i Paderborn.

 

Det er ikke muligt at holde lokummet op til hanen, hvilket er betryggende. Desuden dejligt med en lynkobling frem for forskruninger.

 

Typisk "byplads" i Tyskland - Rolandsbad, Paderborn - N51.7283 E8.7449 - CC plads 27453 - 5 € - vand og strøm kan tilkøbes.

 

forrige side næste side indledning efterskrift andre autocamperture