Signes sommertogt 2019


Indledning


Dag 1


Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Dag 10

Dag 11

Dag 12

Dag 13

Dag 14

Dag 15

Dag 16

Dag 17

Dag 18

Dag 19

Dag 20

Dag 21

Dag 22

Dag 23

Dag 24

Dag 25

Dag 26

Dag 27

Dag 28

Dag 29

Dag 30

Dag 31

Dag 32

Dag 33

Dag 34

Dag 35

Dag 36

Dag 37

Dag 38

Dag 39

Efterskrift

Andre
Ture

 

Sidste dag i Les Menuires bød på 20. etape af TDF, og dagen var afsat til at overvære begivenheden. Redaktøren gik en tur gennem byen først på formiddagen, og inde i centrum var der allerede fin stemning.

I "vores sving" skete der ikke så meget, men vi fik det danske flag, og vore siddepladser, sat op i fint vejr. Vi var kun lige færdige, før det begyndte at dryppe, og det endte med heftig regn. Helene havde i forvejen udset busskuret i svinget til redningsstation, så vi rykkede derind, og i løbet af de næste par timer fik vi besøg af både motionister, andre tilskuere, ja selv gendarmen rykkede indenfor.

Kl 14:00 klarede det op, og i løbet af en time var vejen helt tør, så løbet kunne gennemføre på fair og sikker vis. Hele dagen var der en strøm af forskellige køretøjer fra arrangøren, ordensmagten og de forskellige cykelhold, så der var nok at se på. Desværre blev den spektakulære reklamekaravane aflyst pga uvejret, så vi måtte nøjes med nogle prikkede trøjer og kasketter fra E.Leclerc.

Ved 16 tiden kom så Nibali alene i udbrud, efterfulgt af en splittet forfølgergruppe. Vi fik lige et glimt af Magnus Cordt, men det er svært at nå at se alle. Lidt efter kom favoritterne, og den gule trøje blev flot "trukket" af 4 holdkammerater. Det franske håb, Alan Phillip var sat længere nede på bjerget.

Herefter kom alle grupettoerne, og i den sidste, sad den danske mester Michael Mørkøv aller bagerst i sin røde Dannebrogs tricot. Inden da var Peter Sagan i den grønne trøje, tæt på at køre over vores tæer.

Det var spændende igen at se et glimt af TDF, som er den største årlige begivenhed i Frankrig, ja måske i hele Sportens Verden. Hvis man vil følge cykelløbet, så sker det bedst på TV, men stemningen mærkes bedst ude på ruten.

Rigtig mange tak til Helene og Claus, der brugte 4 dage af deres kostbare ferie på at vise os rundt i Les Menuires, det bliver feriens højdepunkt, er vi sikre på.
Også tak for de hyggelige aftner i lejligheden med god mad og vin.

Vi vil nu stille og roligt køre mod Danmark.

 
Fra morgenstunden var der liv i gaden i Les Menuires.

 

Cykelløb er en fredelig sport, man slås ikke som til fodboldkampe, tværtimod hygger man sammen på tværs af nationer og hold.

 

Vi var klar i "vores sving" i god tid.

 

Vejret blev dårligt, så dejligt at Helene havde sørget for overdækket tribune.

 

Det klarede op, så vi kunne indtage vore pladser.

 

E.Leclerc sørgede for prikkede trøjer til alle.

 

Politiet kan klare et hårnålesving med en hånd på styret.

 

De store holdbusser ankommer. Tyske Bora kører i svensk Scania.

 

Tilskuerne er klar.

 

Cykelløb er for alle, også børn og hunde.

 

Det er med hvinende dæk at svingene tages.

 

Yamaha med 2 forhjul.

 

Endelig kom cykelrytterne.

 

De kom så hurtigt, at det næsten ikke var muligt at kende nogen af dem.

 

Man ser, at de er på den store klinge.

 

forrige side næste side indledning efterskrift andre autocamperture