England - Skotland - Irland - Frankrig 2015

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10
Ahrenkiels.dk Andre af vore autocamperture  

 

Vandfaldet som er egnens stolthed, er måske ikke det mest imponerende, men smukt og hyggeligt.

 

Tujaen burde nok beskæres lidt på dette gravsted.

 

Parkeringsplads ved Hadrians mur.

 

Muren der strækker sig hele vejen over England, blev opført af den Romerske Kejser Hadrian, for at holde de vilde horder nordpå i skak, da han opgav at besejre dem. Der findes flere steder, hvor man kan se resterne af muren, og det er muligt at vandre hele vejen langs med den. (120 km)

 

Her ses noget af muren og rester af bygninger.

 

Der findes ruiner af flere stor kaserner langs muren. Der er parkeringsafgift ved de officielle P-pladser, men billetten gælder til flere, så gem den.

 

Her ser vi resterne at toiletbygningen i en af de store kaserner.

 

Brit Stop pladsen, som vi havde udset var fuldt belagt, og da vi befandt os i Kielder nationalpark, hvor overnatning uden for campingpladser er forbudt, blev vi nødt til køre ind til denne campingplads. Da vi ankom, var campingfatter taget hjem, men der var nogle pladser uden for bommen, som vi måtte bruge. Vi havde ikke adgang til pladsens faciliteter, da der var kodelås på dørene. Næste morgen måtte vi slippe den nette sum af 30£ for at parkere i 14 timer uden faciliteter. Vore protester hjalp ikke, men så blev vi så kloge.

 

Der var ikke grænsekontrol mellem England og Skotland. Men i Skotland har man en allemandsret nogenlunde som Sverige, så her må man campere i naturen, hvis man ikke generer nogen.

 

Smalle snoede veje er der mange af i Skotland, og får er der alle vegne.

 

Lækre hindbær, lige til at plukke.

 

Og det blev de, sammen med noget lyng.

 

Vi havde udset os en campingplads i Edinburgh, men alt var optaget, da der både var Tattoo og et andet stort arrangement i byen, så efter lidt søgen endte vi på en fin campingplads i North Berwick. Ved indtjekningen viste viste Jonna sit CKE kort fra Campingrådet, men det ville de ikke godtage som legitimation. Så trak jeg mit hjemmelavede PUCK International Camping Card, og se,- - det kunne de bruge.

 

For enden af pladsen en rigtig fin kondisti, som bringer dig i højden.
56°3'19"N  2°41'35"W Campingplads med alle faciliteter, og i byen går der tog til Edinburgh. 30£ pr døgn.

 

Fra campingpladsen går der en sti over en golfbane, og så har vi denne udsigt. Man aner en gratistplads for enden af den blinde vej.

 

Vi cyklede til stationen og tog toget til Edinburgh. Hovedgaden "The Royal Mile" præges af butikker som disse.

 

Inde i butikken var der der tilbud på Port Ellen, som er lagt i mølpose, dvs at der ikke produceres mere whisky på Destilleriet.

 

The Royal Mile er også præget af levende statuer.

 

Her ses Edinburgh Castle, hvor det store Tattoo finder sted. Det var ikke muligt at købe billetter på stedet. De skal købes lang tid i forvejen.

 

 

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10