Med Signe og Viktor til Centralasien 2014 * 14700 km gennem 8 lande og besøg i 5 hovedstæder

 

Letland

Moskva Kostroma Perm Ekaterinburg Astana Astana-Alamty Øst for Alamty Almaty-Baikonur Ørken Vilnius Warszawa
       

Næste side

Forrige side

Andre ture med Signe og Viktor

Ahrenkiels.dk

 
 

Astana den ny imponerende hovedstad

 

Godt at se en byport, der er ikke er lavet i beton. Byporten er IKKE til Astana men på vejen dertil.

 

Igen er det tid at tanke vand. Det tager en time inden alle har fået fyldt op, da slangen er 100 meter lang og vandtrykket lavt.

 

Vi fandt let ind til parkeringspladsen midt i Astana, kun selve indkørslen til pladsen var lidt besværlig.

 

Hele denne kæmpe plads havde vi for os selv i 4 dage. På den anden side af gaden Mega indkøbscenter.

 

Det hele set fra Mega Center

 

Vi havde hjemmefra bestilt en lokal guide til at vise os rundt i nærområdet. Den flyvende tallerken rummer et cirkus.

 

I den nærliggende park skulle der starte et motionscykelløb, som Tour vinder Nibali og danske Jacob Fuglsang skulle skyde igang. Jeg tog opstilling ved scenen, for at hilse på Danmarks største cykelrytter, som kører for Team Astana. Guiden og flertallet i gruppen ville ikke vente det kvarter, som der var til starten, for de ville hellere se nogle statuer.

 

Det var ekstremt varmt i Astana den dag, så blomsterne skulle have meget vand.

 

Masser af kunst og andet i parken

 

Vores guide Viktorya var vældig sød og rar, men har en meget spinkel stemme, så en gammel halvdøv mand som jeg, hørte ikke meget. Vist nok et gammelt handelshus.

 

Viktorya ville vise nogle gamle russer bygninger, men vi fortalte hende,at vi hellere ville se det nye kvarter. Vi tog en bus til Verdens største telt Khan Shatyr, der rummer forretninger og forlystelser. Der er endda en badestrand i teltet.

 

Fra Khan Shatyr kigger vi gennem hovedkvarteret for et olieselskab, ned mod Bayterek Tower

 

Moderne byggeri af dyre arkitekter for oliepenge.

 

Det er svært at overføre noget så storslået til fotos. Det skal opleves

 

Vi nærmes os Bayterek Tower

 

Lidt kinesisk inspireret

 

Tårnet er desværre udstyret med farvet glas

 

Så vidt jeg lige kan tyde, er der tale om et ministerium af en art

 

Imponernede

 

Næste dag skulle vi se flamingoer i en naturpark, men pga problemer med at blive registreret i landet kom vi sent afsted. Det forgik ikke ligesom som mine forundersøgelser fortalte. Så vi blev ikke registreret, og jeg erkender at det var min fejl. Men jo mere ansvar man tager, jo flere fejl laver man, og de fleste i gruppen tog det pænt. For at gøre ondt værre viste det sig, at de tre vogne med langt udhæng ikke kunne forcere en grøft, der var på vejen til saltsøen. Efter en kort rådslagning besluttede vi alle 3, at køre tilbage mod Astana, også fordi Vitorya havde fundet en midlertidig løsning på registreringen, der indebar at vi skulle være i Astana kl. 9:00 næste formiddag og køreturen forgik på meget dårlig vej. Nogle var især utrygge ved at skulle køre i mørke. Vi gik derfor desværre glip af spisningen hos de lokale, noget som jeg havde glædet mig rigtig meget til. Billedet viser de 3 vogne, der kl. 16:30 holdt dagens første spisepause. Vi nåede akkurat til Astana inden mørket faldt på ved 20:30 tiden. Vi var temmelig nervøse for de øvrige, men de kom heldigvis alle i god behold.

 

Vi kørte blandt andet på denne vej.

 

Vi fik afleveret passene til registrering, men der ville gå 2 dage inden vi kunne få dem, så vi benyttede ventetiden til at få vasket bilerne, hvilket var temmelig underholdene.

 

Vi var efterhånden ved at være en attraktion i Astana, rigtig mange mennesker kom forbi og hilste på os. De var meget venlige, og ville høre om turen. Den unge mand her er judo kæmperen Almas Ubanov, som har vundet medaljer ved EM for ungdom.

 

Den søde killing her, havde nogle gode dage mens vi var i byen. Den fik hvad den kunne spise, og der blev sat foder til den, da vi forlod stedet. En deltager mente, at have set den hoppe af en af vores vogne ude på landevejen.

 

Vi forlod Astana i samme øjeblik, vi fik vores pas tilbage, men vort ophold var kun forlænget med 5 dage, så  der var lagt op til en ny omgang i Alamty.

 

Letland

Moskva Kostroma Perm Ekaterinburg Astana Astana-Alamty Øst for Alamty Almaty-Baikonur Ørken Vilnius Warszawa
       

Næste side

Forrige side

Andre ture med Signe og Viktor

Ahrenkiels.dk