Kapitel 8

Midsommerdag 

 

 

Årets længste dag tog sin begyndelse, og det blev rent cykelmæssigt en af de bedste. Cyklen var veltrimmet, der var solskin hele dagen og den smule vind der var, kom fra syd. Tillige var terrænet let og afvekslende, og jeg havde rigtig gode ben. Der var lagt op til en god etape, og det var med højt humør, jeg stillede cyklen fra mig om aftenen efter 224 km. Jeg måtte faktisk dæmpe mig selv lidt, jeg følte at kunne fortsætte til verdens ende, men turen var lang endnu, og jeg måtte tænke på morgendagen.

Fra Umeå gik det med vej 364, som går lidt inde i landet. Den var lidt længere end kystvejen, til gengæld var den mere fredelig og afvekslende. Den går gennem et forholdsvis fladt terræn, som veksler mellem skove og rydninger, hvor der var mange mindre landbrug. På trods af de mange søer og elve i området, var det ikke så let at finde en god overnatningsplads. Man var vel blevet lidt kræsen, og jeg var ikke let at stoppe den dag. 2 gange måtte jeg stille til fotografering, og jeg blev også heppet på vej af et par midsommerselskaber.

Dagen endte på campingpladsen i Burträsk, som i øvrigt viste sig at være meget fin. Her blev både jeg og køkkenudstyret grundig rengjort i varmt sæbevand. Da det var fredag, og da svenskerne er kendt for at fejre midsommer ret så grundigt, fandt jeg en plads i det fjerneste hjørne fra festpladsen. Ikke fordi jeg ikke ville feste, men jeg havde jo en tidsplan der skulle overholdes. Selv om klokken nærmede sig 23 ville solen ikke gå i seng, men det ville jeg, og jeg sov rigtig godt.

 

 

FORRIGE SIDE       NÆSTE SIDE               INDLEDNING        AHRENKIELS.DK