Kapitel 7

Cyklen efterses

 

 

Torsdag d. 20 blev den hidtil hårdeste hvad terræn angik. Den gik fra Härnösand til Örnskjoldsvik, hvor der undervejs var en bakke på 5 km, og det var en bakke til laveste gear. Det var let nok at træde cyklen, men langsom gik det, da man kun kom  frem med 212 cm pr pedalomgang. Det svarer til rask gang, men det er alligevel lettere, end at skubbe en tungt læsset cykel opad bakke. Selv om etapen var hård, blev det alligevel til 156 km. Det var et usædvanligt smukt landskab, og vejret var flot, så det blev til en del sange. Jeg syntes selv det lød bedre, og op af en bakke rejste jeg mig op på cyklen, og sang selve nationalsangen.

Jeg bestemte mig for give cyklen et eftersyn denne aften. Kablerne var begyndt at blive træge, selve cyklen var meget snavset og bagdækket var temmelig medtaget. Dækket var ikke slidt op, men siderne havde pådraget sig et par flænger af de høje kanter, der var på de fleste vejkanter. Det lykkedes mig at finde et nyt dæk, så jeg sparede det medbragte reservedæk. Jeg fandt et fint overnatningssted ved et søbad, der var et lille græsareal, en badebro samt et bord med bænke. Oven i købet var der et omklædningsrum til badegæster, hvis nu?? Jeg besluttede dog at sove i teltet.

Cyklen fik et stort eftersyn, og kæden blev kogt i frisk paraffin. Med fred i sindet og forventningens glæde gik jeg til ro, selv om solen stod højt på himlen. Jeg fik bekræftet at jeg var kommet nordpå, og selv om der ikke var midnatssol, var der lyst næsten hele døgnet.

 

 

FORRIGE SIDE       NÆSTE SIDE            INDLEDNING        AHRENKIELS.DK