Kapitel 4

Tyskeren

 

 I Fagersta postede jeg brevene og købte lidt mad. Videre nordpå. På et  tidspunkt fik jeg følgeskab af en anden turcyklist. Han henvendte sig på engelsk, men da jeg konstaterede, at han var tysker, skiftede vi til tysk, det var lettere for os begge. Han skulle til Kiruna og derefter via Lofoten ned gennem Norge og Danmark og hjem. Jeg anbefalede ham vestkystruten, hvis det skulle være let og østkystruten hvis han ville se flotte landskaber, når han kom til Danmark. Han drev en lidt anden form for  turcykling. En tung 3 gearcykel med en ikke særlig hensigtsmæssig belæsning, og han havde ikke trænet hjemmefra, men var ved at cykle sig i form. Han kørte kortere etaper end jeg, og overnattede og spiste på vandrehjem, men jeg er sikker på han havde en vældig god ferie.

Han havde i øvrigt ferie helt frem til 1. oktober. Ferie var måske for meget sagt, for han var på arbejde. Det viste sig han var student, og i den virksomhed hvor han var i praktik havde man ikke tid til at beskæftige ham, så man blev enige om at cykelturen talte som praktiktid. Efter 27 km skiltes vore veje, og landskabet var nu helt fladt. Jeg "fløj" de næste 40 km gennem Dalarna og over Dalälven med hjælp fra en god rykvind. Nu kom der så nogle seje opkørsler efterfulgt af tilsvarende nedkørsler. Det var dog altid en kort fornøjelse at køre nedad, for det viste sig at neden for bakken gik det op igen, men det er der jo intet nyt i.

Til overnatningssted faldt valget på en campingplads i nærheden af Gävle. I Sverige er det almindeligt, at man betaler pr. telt og ikke for personer, så 65 kr. for en overnatning for een mand, var vel i den dyre ende. I tilfældet her stod det ikke i forhold til standarden på pladsen. Her var beskidt og ulækker overalt, men det varme bad blev det til, og også en lille gåtur i området. Mine tanker gik dog tilbage til Gunnar Fredericsons sø med eller uden uhyrer, og alt i alt en god dag. Jeg syntes også at nu rullede cyklen, vi udgjorde ligesom en enhed, og selv om jeg var foran tidsplanen, ville jeg ikke slappe af, tværtimod.

 

 

FORRIGE SIDE       NÆSTE SIDE                  INDLEDNING        AHRENKIELS.DK