Med Signe og Viktor til Rhinen og omegn 2008

del 1          del 2          del 3          Hovedsiden

For fuld skærm tryk f 11

 

Deutsche Weinstrasse ligger et godt stykke fra Rhinen, og går langs grænsen til Frankrig i vest. Vejen bærer navnet da den går gennem et stort vinområde, og vi valgte at bo ved byen Gleissweiler nogle dage.

 

Herligt med lidt koldt vand, for vejret var meget varmt, vel lidt over 30 grader.

 

Vi boede hos denne vinbonde, som havde en Stellplads bag huset, men dejlig udsigt over vinmarkerne.

 

En smule skygge var der dog til at nyde den lokale vin. "havemøblerne" er lavet af gamle vinstokke.

 

I den nærliggende Skov fandt vi denne Walddusche, hvor kildevand står i en tyk stråle ned i et bassin. Anlægget er fra forrige århundrede, men blev restaureret for nogle år siden, efter at have været helt tildækket. Det hørte til et nærliggende kurhotel.

 

Det skulle selvfølgelig prøves, og tro mig det var koldt, men dejlig forfriskende en varm sommerdag. Efter nogle dage hos vinfamilien med vinsmagning og deltagelse i en såkaldt weinkerve, var det tid at komme derfra inden man blev alkoholiker. Når man bestiller et stort glas vin på torvet til weinkerven får man 3/4 liter.

 

Vi kørte nu mod nord op til Rhinen igen. Vi har nu erfaret at strækningen fra Koblenz til Rüdesheim er det mest interessante stykke. Vi gjorde holdt i byen Bacharach, og fandt den så interessant at vi tog en overnatning der.

 

Vi besluttede os for at gå op til Burg Stahleck, der ligger på en høj midt i byen.

 

Man ser at bjerget er udnyttet som sokkel.

 

Da vi kom op, erfarede vi at der var "Burgfestival" med blandt disse optrædende mennesker.

 

Her siger vi farvel til Rhinen for denne gang, og kører mod nord til byen Weilburg. Undervejs besøgte vi Kubacher Kristalhöhle.

 

Hjemturen fortsatte til en campingplads ved byen Herzhausen, og vi fandt ud af cykler godt kan anvendes i regnvejr.

 

Næste dag regnede det, så vi tog et ordentlig hug på nogle hundrede km til dette slot, hvor vi overnattede på den lokale Stellplads i byen Brücksburg, hvor der ligger et interessant helikoptermuseum. Turen gik videre med overnatning ved Hamborg, hvor vi havde et ærinde, og der var også tid til en dag ved Kieler Kanalen, hvor vi altid bliver imponerede af at se de store skibe passere.

 

Sidste overnatning på denne tur foregik i Översee lige syd for den dansk tyske grænse. Hunden er dog ikke vores, men værtens.

 

Signe, Viktor, Jonna og John siger tak for denne gang, måske ses vi derude.

 

Med Signe og Viktor til Rhinen og omegn 2008

del 1          del 2          del 3          Hovedsiden