Ugen efter påske 2014

 

Vestkysten

Thy

Mors

Sundstrup

 Andre ture

 
Min søde kone arbejdede alle påskedagene (nætterne), og jeg var optaget af Stormen på Dybbøl den 18. April (Langfredag), så vi måtte vente til ugen efter påske, for at komme på vores første forårstur i "Signe". Det blev igen en tur langs vestkysten, en bid af Thy og lidt rundt på Mors. Vi har været i områderne mange gange, men bliver ved med at finde nye interessante steder.
 
Vi startede i øsende regn og det var hundekoldt, men det holdt ikke os tilbage. Vi satte kursen mod Tipperne, som ligger i Sydenden af Ringkøbing Fjord. Området har et rigt fugleliv, men denne dag, var det til at overse. Store flokke af Bramgæs på træk var der selvfølgelig
 
Enkelte vadefugle fandt masser af godbidder
 
Udsigten fra fugletårnet var lidt gråt i gråt, men i baggrunden anes de små hytter som ligger ved indgangen til Tipperne.
 
Der findes flere P-pladser, og hvor vejen ender, er der en rigtig gratistplads til overnatning. Vi nøjedes dog med en let frokost i denne omgang.
 
Vi fortsatte langs Vestkysten indtil det blev lidt lysere, og endte ved Høfde Q. Her ligger en gratis Stellplads med gode faciliteter, for autocamperturisten.
 
Vinden var i øst, så det var til holde ud. I strid vind fra vest er pladsen ikke særlig rar at opholde sig på. Vi havde en rolig nat og udsigten er ikke så ringe endda.
 
Næste dag forsatte vi mod nord, og gjorde holdt ved disse prægtige krigere. Stedet hedder Rammedige, og der findes lidt rester af et gammelt fæstningsanlæg, og en række gravhøje.
 
Grøften og diget ses stadig i landskabet
 
Bovbjerg Fyr var ved at få nye fliser i gårdspladsen
 
Udsigt fra fyrtårnet mod nord. Man ser Bovbjerg by og Ferring Sø
 
Cykelstien, Vestkystruten går lige forbi fyret, og der er stadig masser af tysk beton
 
Her er der tale om udkantsdanmark. Man er nødt til bruge et tov for at komme op fra Stranden.
 
Snegle i stævnemøde
 
Ved Cheminova findes en "2 cylindret" vindmølle
 
I Thyborøn ender vejen, så for at komme til Thy skal man med en lille færge.
 

Til Toppen