Signe og Viktor & Jonna og Johns dagbog

Fra Sortehavsturen 2012

Tryk på dag nr. for at komme videre

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37
Flere autocamperture med Signe og Viktor

 

Dagen var imødeset med stor spænding. I en lejet minibus (med fører) skulle vi besøge en vingård i det kendte Kakheti distrikt, hvor man har lavet vin i 9000 år. Vi skulle gennem et hjørne af Tbilisi, og det var i sandhed en oplevelse. I Georgien er der tilsyneladende ingen færdselsregler, og hvis der er, bliver de ikke brugt. Der er politi nok langs vejene, men de foretager ikke noget ud over at ryge tobak og tale i mobiltelefon. Det kan være svært at gengive på foto, men det ser da en smule kaotisk ud!

 

Dansk Georgisk Venskabsforening, som har været os behjælpelige omkring opholdet i landet, havde aftalt med en præst (herren til venstre) at vi skulle spise frokost hos hans  forældre, der er vinbønder. Undervejs købte han proviant, som her ost og brød. Senere købte han grøntsager og kød (godt vi ikke så hvor det kom fra). Der var 30 grader i bussen og det samme udenfor, hvor vi så kød hænge til salg.

 

Den gamle Mercedes Sprinter så helt pæn ud fra denne vinkel, men også kun herfra!

 

Denne Volga med stort læs var ikke noget særsyn.

 

Der købes nødder af forskellige slags, men ingen pølser.

 

Volga er meget udbredt i landområderne.

 

Lada er også meget brugte, og gerne med den store tagbagagebærer.

 

Her ser man bedre sporene efter 1,5 million kilometer, og den lød heller ikke godt i tomgang, men kunne klare 140 km/t utrolig nok.

 

Det første besøg var på en vingård, der er restaureret for statens midler, og fungerer som udstilling. Amforaerne er gravet ned i gulvet i et mørkt rum, og her gærer vinen.

 

Et kig ned i amforaen.

 

Vinsmagning samme sted. Vinen der har opnået flere udmærkelser smagte fortræffeligt, men flaskerne var lidt simple af genbrugstypen!!

 

Inden frokost skal vi ud og plukke druer. Bemærk de grimme gasrør langs vejen.

 

De der havde lyst kunne prøve.

 

Her ses resultatet.

 

Vi er tilbage hos præstens forældre, hvor det medbragte kød grilles over gamle vinranker.

 

Kødet trækkes af spyddet med et stykke brød.

 

Det veldækkede bord på præstens forældres terrasse.

 

Præsten, nu uden kjortel, udbragte mangen en skål for vinen, og han bundede hornet en del gange. Vores chauffør til højre og en ven af præsten til venstre kigger på den måbende forsamling danskere.

 

Præsten har fundet et større horn, og skåler nok engang for vinen, som jo betyder alt for området. Utrolig nok kunne han gå derfra?

 

Flasken her rummer metan (naturgas) til ejendommen. I flasken er der tæt ved 200 bars tryk, som reduceres til ca. 2 bar ved hjælp af reduktionsventilen på toppen. Herefter føres gassen gennem slangen og videre

 

til denne flaske, som har fået svejst en studs på siden. På flasken sidder en regulator på 30 eller 50 millibar, og slangerne er fastgjorte med Georgiske spændebånd.

 

Da mørket faldt på fik vi besøg af disse søde fadderbørn fra Dansk Georgisk Venskabsforening, som havde første skoledag efter sommerferien. Måske derfor er de så pæne i tøjet. Vi havde nogle gaver med til dem, og ved samme lejlighed afleverede vi ca. 500 kg nødhjælp i form af tøj, sportsrekvisitter, gamle mobiltelefoner, konsolspil en bærbar PC og meget andet til Venskabsforeningens arbejde for børn og gamle.

 

Til toppen