Med Almaty & Signe til Jersey 2015

I foråret 2015 var autocamperne Alamty og Signe en tur på kanaløen Jersey. Du kan læse om turen på de følgende sider.

Hvis du har planer om at besøge den spændende ø, kræver det lidt forberedelse. Rederiet Condor Ferries, der er eneste bilfærge fra Frankrig til Jersey, tager kun autocampere over 6 meter med efter særlig aftale, og max højden er 3 meter. Da vi valgte midtuge afgange begge veje var det ikke noget problem, men tal med rederiet om det. Man kan ikke booke autocampere online. Der er også en regel om, at man kun må medbringe 1 stk. 5 kg gasflaske. Dette blev dog ikke kontrolleret.

På Jersey må man ikke køre med campingvogn, kun den direkte vej fra færgen til campingpladsen og retur. Autocampere kan få køretilladelser, som campingpladserne udsteder gratis. Autocampere på kun parkere på campingpladserne om natten. De smalle veje indbyder ikke til andet en højst nødvendig kørsel. Tag cykler med eller lej en lille bil. Det er meget billigt, men husk at køre i venstre side på de 2 sporede veje.

Jersey er en meget spændende ø, med både kultur og natur, og det hele oser af mange penge. Men tag selv derover, det er en oplevelse ud over det sædvanlige.

God fornøjelse mvh, "Signe og Viktor" & Jonna og John

 

Forside

Del 1

Del 2 Del 3 Del 4 Del 5  Del 6 Del 7 Del 8 Ahrenkiels.dk Andre ture