Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

 Del 5

Andre ture

 

Vore rejsevenner gennem snart 10 år Kirsten og Allan, ville gerne med på en tur Limfjorden rundt, men det ville tage minimum 14 dage, og vi havde kun en uge til rådighed. Derfor endte det med et lille øhop, der startede i Oddesund og sluttede i Aggersund, så resten må vi alle have til gode. Vi kom forbi både kendte og ukendte steder, så læs beretningen hvis du vil vide mere. Som det fremgår, brugte vi kun P-pladser til overnatning, da det eneste vi skal bruge, er et plant kørefast underlag, for alt andet har vi selv. Det gør ikke noget hvis pladserne er hyggelige, og der er en fin udsigt.
Omkring Limfjorden er der mange campingpladser, autocamperpladser og Pintrip pladser, hvis man hellere vil overnatte de steder.
Rigtig god fornøjelse. mvh Jonna og John i autocamperen Signe.
 
Oddesund broen blev bygget i 30erne, ligesom mange andre danske broer. Broen hviler på sænkekasser, der er sejlet ud og vendt om, hvorefter de formonterede brofag er lagt på plads.
 
Ved Oddesund nord er der en fin P og rasteplads, samt Oddesundtårnet, hvor der er en udstilling om både broens bygning, flora og fauna, samt fortællingen om de mange bunkers i området.
 
I nogle af bunkerne er der diverse kunstudstillinger.
 
Mørke skyer truer, og der kom også en lille regnbyge.
 
Dejlig plads til overnatning, med borde/bænkesæt og grillplads.
 
I en af bunkerne er der turistinformation, hvor man læse og se videoer fra området, samt historien om bunkernes tilblivelse og anvendelse.
 
Efter en hyggelig aften og rolig nat, kørte vi næste morgen til Bjørndal Kalkgrav, hvor der er et udsigtstårn.
 
Fra tårnet kan man se hvor kalket blev gravet gennem 200 år, til såvel brænding som gødskning.
 
Ikke langt derfra fandt vi Den hellige Kilde - Thyholm. Hvor jernbanen krydser Munkevej sydøst for Hvidbjerg ligger den betagende helligkilde, der selv i tørkeperioder konstant vælder store mængder klart, koldt kildevand op af jorden. Her ses en pilgrim drikke det hellige vand.
 
På nærbilledet ser man tydeligt, at vandet kommer op af jorden.
 
Herefter gik turen til det nordøstlige Jegindø, hvor vi spiste frokost og tilbragte nogle timer.
 
Ved rastepladsen "lånte" vi vinterbadernes overdækkede spiseplads.
 
Et kig fra Jegindø over mod Mors, hvor vi spiste frokost ved det hvide hus næste dag.
 
Der er mange fine skaller at finde langs Limfjordens bredder.
 
Næssund færgehavn med Mors i baggrunden.
 
Færgefarten drives i dag, som den eneste bilfærge i Danmark, af en forening "Næssundfærgens Venner", der på non-profit basis opretholder overfarten som en klassisk dansk genvejsfærge, og bevarer den historiske bilfærge "Næssund".
 
Rigtig roligt sted at overnatte, så det gjorde vi.
 

 

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

 Del 5

Andre ture