Del 1 Henne til Vedersø Del 2 Vedersø til Thyborøn Del 3 Thyborøn til Rødhus
Del 4  Rødhus til Åbybro
 
Del 5 Åbybro til Hjallerup Del 6 Hjallerup til Grønhøjgård Andre ture Ahrenkiels.dk

 

Det varme vejr i starten af august, fik os til tage igen at pakke Signe til en ny tur, og valget faldt på den Jyske Vestkyst, også selv om vi har der været der mange gang. Men vi bryder os ikke om 30 grader, og ved havet er der altid lidt køligere.
Vi startede egentlig i Kolding til en familie fødselsdag, og derfra kørte vi til Kirkholm Strand nord for Juelsminde, men der var temmelig mange mennesker, så efter en enkelt overnatning kørte til Henne Stand ved Vesterhavet.
Læs om turen i det følgende.
 
Vi ankom til Henne Strand en herlig sommersøndag, sammen med tusind andre mennesker, der søgte væk fra varmen. Parkeringspladsen var pænt fyldt, men vi fandt en okay plads. Efter frokost og en lille morfar, pakkede vi strandkurven, og for første gang i år, tog vi begge et forfriskende bad i det brusende Vesterhav.
 
I løbet aftenen forsvandt alle, undtagen nogle få autocampere, som her ses næste morgen. De små varevogne længst til venstre var tyskere, der havde indrettet dem med sovepladser. Pladsen er populær til overnatning, da der findes gratis varmt bad og fine toiletter, og desuden er der et par restauranter, hvis man ikke selv orker at lave mad. Henne Strand er et af de få steder i Varde Kommune, hvor du må parkere autocampere om natten.
 
Vi benyttede formiddagen til at forlade stranden, og søgte ind Blåbjerg Plantage. Hold øje med skiltene, hvis du kører i autocamper, for ind imellem passerer man områder med zoneparkering, som betyder at autocampere og campingvogne ikke må parkeres i området udenfor et bestemt tidsrum.
 
Skiltet der viser at parkering af CV og AC er forbudt fra 21 -7 og skilte der ophæver forbuddet, er ofte utydelige og gemt lidt.
Hold godt øje med disse skilte.
 
Vi plukker kun svampe vi kender som spiselige, og derfor fik de lov at stå.
 
I Blåbjerg Plantage er der både gangstier, MTB stier og ridestier, så se jer for.
 
Ikke alle vækster vælger den lige vej.
 
Vi søgte igen mod stranden, og havnede et sted i klitterne mellem Nymindegab og Hvide Sande. Der var en del badegæster, men stranden er meget stor, så ingen trængsel der.
 
Den Store Badedag i Vesterhavet, hvor vandet bliver dybt få meter fra land.
 
Hen under aften forsvandt alle, og vi holdt alene tilbage. Vi ryddede som vanligt pladsen for affald, og sad og nød tilværelsen i græsset foran Signe. Vi bringer ikke mere koordinater på de pladser, som vi finder, idet vi har bemærket, at der er mennesker, der vil begrænse vore muligheder for lovlig parkering.
 
På toppen af klitterne så det sådan ud.
 
Efter en dejlig morgen gjorde vi holdt i Hvide sande.
 
Hvide sande var naturligvis også godt befæstet af tyskerne under 2. Verdenskrig.
 
Bakken med signalmasten til skibsfarten. P pladsen var "besat" af tyskere.
 
Vi besluttede at besøge Fiskeriets Hus i Hvide Sande. Hende der solgte billetter blev helt stum, da vi talte dansk, og Jonna fandt endelig sin kutter.
 
Havanna Rom fra Hvide Sande, men tomme tønder buldrer.
 
Ud over udstillinger om fiskeri, er der også en del akvarier, men vandet er uklart og lokalet mørkt, så det er ikke let at fotografere, men det ligner i påfaldende gad en hummer.
 
Kutteren Jonna.
 
Vi havde egentlig talt om at køre til autocamperpladsen på havnen i Ringkøbing, men hele havneområdet var plastret til af biler og autocampere, der holdt så tæt, at de kun lige kunne åbne dørene. Vi benyttede lejligheden til at tømme tanke og få vand på Signe, hvorefter vi igen søgte ud i klitternes dybe stille ro et sted i nærheden af Vedersø.
 

 

Del 1 Henne til Vedersø Del 2 Vedersø til Thyborøn Del 3 Thyborøn til Rødhus
Del 4  Rødhus til Åbybro
 
Del 5 Åbybro til Hjallerup Del 6 Hjallerup til Grønhøjgård Andre ture Ahrenkiels.dk