Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Andre ture Ahrenkiels.dk
 

Efter at have siddet i frivillig Corona fængsel i en måned, trængte vi til at komme lidt længere væk end vore egne 806 m2. Vi pakkede derfor Signe og tog mod nordvest, for at søge ud, hvor der ikke er så mange mennesker som i og omkring Randers.

Vi forventer ikke at komme udenlands i år, så vi vil kigge nærmere på vort skønne land, der har masser at byde på, også selv om vi har været landet rundt flere gange. Vi kigger efter seværdigheder vi kender, for at få opfrisket tingene, men søger også efter nye områder.

Denne beretning bliver den første af en serie, som vi ikke kender antallet på, og vi tror, at det måske kan inspirere andre. Vi fravælger helt bevidst campingpladser af flere grunde. For det første syntes vi, at det er dumt at betale for ting vi selv har med (bad, toilet og strøm), og for det andet fordi campingpladserne og deres organisationer stadig jagter autocamperturister, med henblik på at tvinge os ind på deres pladser. Vi er og bliver ikke campister, men autocamperturister, da vi ikke bryder os om livet på campingpladserne, men i stedet jagter vi oplevelser, især i naturen.

Vi er ikke kritiske med valg af overnatningssted, men vi kører da gerne nogle ekstra km til en dejlig plet, hvor vi ikke forstyrrer andre, eller selv bliver forstyrret.

Vi benytter i stor udstrækning appen Campercontact, der er en fortegnelse af over 20.000 autocamperpladser i hele Verden, men langt de fleste er i Europa. 11.000 af disse pladser er faktisk gratis, og det kan være alt fra en simpel grusplads til en luksusplads med hele paletten af tilbud.

I Danmark er der kommet en ny ting for autocamperturister, nemlig Pintrip, som er fortegnelse over steder, hvor man kan overnatte gratis i autocamper. Det kan være en gårdbutik, et bryggeri, en vingård, et museum eller noget helt femte. Man køber en bog med beskrivelse af pladserne, og der medfølger en app, så man kan bruge sin mobil eller tablet.
Bogen koster 299,- dkr og gælder fra 1. april til 31. marts, så den skal fornyes hvert år. Læs om Pintrip.

Vi bruger også pladser i naturen, men her gælder det om at vise hensyn, og ikke provokere ved at opføre sig, som om man ejer det hele. Vi kvitterer altid for opholdet ved at samle en sæk affald, det syntes vi, at vi skylder naturen. Vi har aldrig forstået hvorfor folk smider alt muligt i naturen, det var da nemmere, hvis vi hver især tog vores affald med.

Rigtig god fornøjelse med Danmark Rundt 2020, etape 1. Venlig hilsen Jonna og John
 

Første stop var ved Vejlerne øst for Øsløs, hvor fuglene havde travlt.

 

Gæssene er fanget med håndholdt 200 mm, så det er ikke helt skarpt. Man aner dog at der er gæslinger.

 

Det store testcenter for vindmøller i plantagen ved Østerild. Den forreste mølle er en Siemens 10 MW.

 

Centret var af gode grunde lukket.

 

På stedet er der et udkigstårn, som nås ad en vindeltrappe.

 

Rækken af testmøller. Forrest en Siemens 7 MW.

 

Nacellen på 7eren sidder mere end 100 meter oppe. Silhuetterne viser lidt om størrelsen.

 

Vingerne er 77 meter lange, hvilken giver en omkreds på 77 x 2 x 3,14 = 484 meter. Vingespidsen bevæger sig med 250 km/t, selv om det ser langsomt ud. Men prøv at betragte skyggen når den fejer hen over jorden.
Vindfeltet udgør lige godt 18.000 m2.

 

Dagen sluttede i Vigsø Bugt, efter vi først havde været i Hanstholm-

 

-og købe et stort stjerneskud, som vi delte.

 

Vi holdt 2 vogne for natten.

 

Inden sengetid så vi solen gå ned over Vigsø Batteriet.

 

Næste morgen indbød det sommeragtige vejr til en tur langs stranden.

 

Der er ingen undskyldning for ikke at samle skrald, da der er poser til fri afbenyttelse.

 

Bevæbnet med pose og gribetang, indtog vi stranden ved Vigsø.

 

Vigsø Batteriet fra WW II.

 

Området dannede kulisse for optagelser til filmen "Olsen Banden i Jylland".

 

Utroligt som vandet har flyttet rundt med de tonstunge bunkere af solidt jernbeton.

 

Var det her Olsen Banden fandt skatten?

 

Efter frokost gik vi en tur gennem klitplantagen.

 

Til stranden modsat batteriet.

 

Marehalmen holder på sandet.

 

Jeg ved ikke om disse sømærker bruges mere.

 

Ud over en masse plastik, fandt vi et dæk af mærket Semperit 165/70 - 14 med lovligt mønster, men vi har ingen køretøjer, der anvender den størrelse, så den kom i skrotkassen.

 

                                                Er  det mon nøglen til Corona?

 

Vi tog en overnatning mere på stedet, og denne gang med naboer til begge sider. Kassevognen forlod området inden sengetid, men der kom en anden autocamper.

 

Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Andre ture Ahrenkiels.dk