Indledning

25. april

26. april 27. april 28. april 29. april 30. april 1. maj 2. maj 3. maj
4. maj 5. maj 6. maj 7. maj 8. maj 9. maj 10. maj 11. maj 12. maj 13. maj
14. maj 15. maj 16. maj 17. maj 18. maj 19. maj 20. maj 21. maj Efterskrift Andre ture

 

Som nogle af vore læsere er bekendte med, var vi i USA både i 2017 og 2018 for at flytte fabriksnye autocampere for Apollo, der fik bygget vogne hos Winnebago i Iowa. Den første tur gik til Californien og den anden til Florida, og på den måde besøgte vi 17 stater i USA. Vi mente, at nu måtte det være nok med de lange rejser.

Men lige før jul tikkede en mail i boksen, med et godt tilbud på at flytte en ny autocamper fra Toronto til Vancouver i Canada for Cruise Canada, og den fristelse kunne vi ikke modstå. Canada har altid stået højt på vores rejseliste, så vi slog til med et samme. Rejsen blev arrangeret af Benns i Holstebro, og vi fik Anders Lykkegaard til at skræddersy turen, så den passede til os. Tak til Anders for det.

Vi begyndte straks at planlægge, da det er en del af oplevelsen. Vi var klar over at det blev en lang køretur, så planen var at give den noget gas over prærien, så der var mest mulig tid til Rokey Mountains, med alle naturoplevelserne.

I begyndelsen af 2019 blev vore mangeårige rejsevenner Kirsten og Allan Larsen også interesserede, så det endte med at de købte nøjagtig samme tur. Når man følges flere vogne skal planlægningen være mere deltaljeret, så de første 2 uger lå helt fast med overnatningssteder, samt tømmepladser.

Vi brugte følgende til planlægning:
Politikens "Turen går til Canada", Lonely Planet "Bannf, Jasper og Glacier National Parks", The New BC Travel Guide og Michelin "Road Atlas 2017" USA , Canada, Mexico. Desuden et hav af hjemmesider fra de enkelte stater.
Navigation: Sygic GPS på tablet. Internet: Roam like Home fra selskabet 3, og det virkede, bortset fra de øde bjergegne.
Apps til overnatning og tømning: Parks Canada, Overnight RV Parking, RV Dump Sites.

Vi medbragte USB ladere til cigarstik og diverse kabler, samt en 300 watt inverter fra 12 volt til 220 volt, da vi sjældent kommer, hvor der er landstrøm.

Til at orientere familie og venner oprettede vi en hemmelig Face Book side, med daglig orientering og en række fotos. Og det var en god ide, da denne dagbog er lavet på baggrund af live opdateringen under turen.

Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse med læsningen, med bid den over, da det er en hård nyser.

Gode hilsner Kirsten & Allan, Jonna & John.
evt. spørgsmål rettes til John Ahrenkiel.


Klik på billedet for at starte