Med Signe og Viktor til Mosel i efteråret 2009

del 1               del 2               del 3          hovedsiden

For fuld skærm tryk f 11

 

Vi har ofte talt om at tage til Mosel i Tyskland for at se på vinhøst, og i år blev det så til noget. Som så ofte før når vi kører sydpå, tager vi første overnatning på Stellpladsen i Rendsborg ved Kielerkanalen. Det er en rigtig fin plads med bad og toiletter, og den ligger få minutters gang fra centrum. Den gamle bydel med paradepladsen og den gamle danske kaserne er bestemt et besøg værd, og Eisenbahnhochbrücke med svævefærgen er jo et must. Denne gang blev det dog kun til en overnatning.

 

Vi kørte ad den gamle hovedvej fra Rendsborg ned mod Glückstadt, for at tage den lille færge over Elben. Det stormede og regnede det meste af dagen, og her søger fårene læ ved diget ud mod Elben

 

Her kæmper en af de 4 færger, der sejler på ruten mod strøm og vind

 

Efter en lille halv time blev det vores tur, og man ser at der kan være bølger på Elben.

 

I området syd for Elben ligger der mange frugtplantager, og især æbler er der mange af. Vi gør holdt og køber ind til turen.

 

Frokostpausen var henlagt til den lille by Sittensen. Man ser et skilt der viser til Wasser Trettbecken, og dem findes der mange af Tyskland. Det består af et lille bassin med iskoldt vand, som kommer fra en kilde. Man går nu med bare ben i vand til lige under knæet, og det skulle hjælpe på blodomløbet. Jeg har prøvet det flere gange, og det er da dejligt, især at komme op af det kolde vand igen.

 

Udsigten var til denne smukt restaurerede vandmølle

 

Vi overnattede i byen Niienburg ved floden Weser, hvor der ligger en Stellplads lige ud til floden. Gangbroen i baggrunden går lige til centrum, og der er et supermarked tæt ved pladsen.

 

Her passerer vi en dæmning med nogle flotte rønnebærtræer. Til højre ses et drikkevandsreservoir, som forsyner et stort område.

 

Efterår er jo svampetid, og den røde fluesvamp er til at kende, så den lader vi stå som dekoration.

 

Sidste overnatning inden turens mål som jo er Mosel, foretager vi på denne Stellplads i Willingen, og vi ser der  har sneet.

 

Med Signe og Viktor til Mosel i efteråret 2009

del 1               del 2               del 3          hovedsiden