Med Signe og Viktor til Centralasien 2014 * 14700 km gennem 8 lande og besøg i 5 hovedstæder

 

Letland

Moskva Kostroma Perm Ekaterinburg Astana Astana-Alamty Øst for Almaty Almaty-Baikonur Ørken Vilnius Warszawa
       

Næste side

 

Andre ture med Signe og Viktor

Ahrenkiels.dk

 

 

Gennem halvandet år arbejdede Kazakhstangruppen på at gennemføre den følgende tur. Der er rigtig meget der skal tages højde for, og der er rigtig mange ting, der kan gå galt, som en af mine rigtig gode venner siger "Forvent det uventede". Vi arbejdede hver især efter bedste evne, for at været godt forberedt, og den 4. august kunne vi så mødes i Karlshamn i Sverige for at begynde eventyret.

Vi skylder især Dagmar Schreiber og Palle Frejvald, som deltog i turen, stor tak for deres fantastiske samarbejde og forarbejde om Kazakhstan delen. Desuden sender vi vores tak til Haji, som er Kazakher, bosiddende i Århus, og som var behjælpelig med problemer før og under turen. Også Bjørn, som var en god inspirator inden turen.

Palle Frejvald har lavet en fin dagbog med nogle rigtig flotte fotos, og det hverken kan eller vil jeg konkurrere med. Jeg har i min beretning fokuseret på de emner, der er anført i overskriften. Overskrifterne er kun vejledende, der kan forekomme ting, der ikke lige henfører til denne.

 

Efterskrift

Efter sådan en køretur med alle dens udfordringer for både mennesker og materiel, er der tid til eftertanke, og bearbejde alle oplevelser. Alt gik ikke efter planen, hvilket var forudsigeligt. Vi var i meget fremmede omgivelse, med en fremmed kultur og et sprog vi ikke mestrede. Alligevel fik vi mig bekendt, løst alle de problemer der opstod undervejs.

Det er klart at en så strabadserende tur slider på både mennesker og materiel, og det endte dog også med at gruppen måtte deles, idet der opstod konflikter, der ikke kunne klinkes. Jeg er sikker på at her bagefter, er alle godt tilfredse med delingen.

Vi har nu deltaget i 2 gruppeture, som skulle gennemføres på  demokratisk vis med daglige møder og fælles ting. I begge tilfælde endte det mindre heldigt, så konceptet som jeg har troet på, holder desværre ikke. Vi laver ikke flere fællesture efter dette koncept, men naturligvis skal vi på flere ekspeditioner, også nogle der længere en Kazakhstan turen, men det bliver sammen med rigtige venner, og ikke tilfældige rejsevenner fundet på nettet.

Til jer der er eventyrlystne og gerne vil andre steder end Kroatien og Gardasøen. Baltikum ligger tæt på os, og der er masser at opleve. Hvad med at tage en tur Østersøen rundt. Det er helt ufarligt og overkommeligt at rejse i Rusland. For de virkelig nysgerrige, pak vognen eller campingvognen og kør til Moskva, det er altså ikke noget problem, men utroligt spændende.

Må jeg til slut sige tak til alle i Kazakhstangruppen for en masse gode timer sammen før og under turen.

Beretningen er vores personlige indtryk og afspejler nødvendigvis ikke gruppens.

Rigtig god fornøjelse med læsningen, mvh Jonna og John (du er meget velkommen til skrive din kommentar)