Klaipeda

Det første vi så af Baltikum var Litauens vigtigste havn i Klaipeda, som ligger godt beskyttet af Det Kuriske Næs. Vi kom let og smertefrit i land, uden at blive antastet af paskontrol eller toldere, og kørte gennem Klaipeda for at finde den campingplads, vi havde udset hjemmefra. Det viste sig at være en helt ny moderne plads, med nye sanitetsbygninger og vand, strøm og afløb på de 20 pladser, der var afsat til campingvogne og autocampere. Vi tog cyklerne frem og begav os tilbage til byen, som efter vores mening ikke har så meget at byde på.

Vi havde dog et vigtigt ærinde, nemlig den kendte hængelåsbro, der fører over en flod i byen. Vi havde erfaret at nygifte sætter en hængelås i broen med indgraverede navne, og herefter kaster nøglerne i floden, som symbol på evigt troskab. Vi havde lige fejret 37 års bryllupsdag, så det var på tide for os, at få sat en lås i broen. Vi fejrede ceremonien med et måltid mad og en fadbamse ved et nærliggende pakhus, der var omdannet til en hyggelig restaurant.

 

Indsejlingen til Det Kuriske Næs er ret smal

 

Havnen i Klaipeda er flere km (eller måske sømil) lang, og der er kraner i hundredevis.

 
Campsite Kempingas Pajuryje, som ligger lidt nord for Klaipeda har asfalterede komfortpladser med vand, strøm og afløb til såvel spildevand som WC
 

Hængelåsbroen i Klaipeda

 

Nøglen til vores hængelås er nu sluppet

 

Vandkunst må vel dække over dette anlæg

 

Dette monument fandt vi aldrig betydningen af.

 
Forside denne tur næste side denne tur hovedside med "Signe og Viktor" ahrenkiels.dk