Jens Lauridsen -Stenalt- Mus

DatoStedKilde
Født :Omk 1352--
Død :1424-Finn Holbek (1)

Alder : 72
Stilling : Herremand og høvedsmand

Noter : Sven Titp Achen: Danske adelsvåbner.
Mus af "Stenalt". Et sort tandhjul (møllehjul) i hvidt. På hjelmen to vesselhorn tværdelt sort/hvidt og hvidt/sort, undertiden med et sort tandhjul imellem sig. . Uradel, Jylland, måske af fælles oprindelse med slægten Lykke, se foregående side. Jens Mus til Stenalt 1351, Tage Eriksen 1509. NDA side 199 og DAÅ 1905 side 330.

Noter af Holger Hertzum:
Danmarks Riges breve 3.rk., 9.bd., side 292 år 1375 19. eller 26. april: Jeg Bo Leigel ønsker alle, der ser dette brev, evig salighed i Herren.
Alle nulevende og fremtidige skal vide, at jeg bekender, at jeg med alle mine børns samtykke og fuldkomne vilje har solgt mit gods og helt afhændet og bortskødet det fra mig til nærværende brevviser Jens Mus og hans arvinger, hvilket er min hovedgård Stenalt, den gård, der kaldes Kallesgård, tillige med alt mit øvrige gods i Voer sogn og med den dal, der kaldes Boldesdal, indtil fjorden, der kaldes Grund fjord, med alle deres retmæssige tilliggender, nemlig ager, eng, græsgang, skov, fiskevand, møllested og alt andet uden nogensomhelst undtagelse, for 100 gode sølvmark i groter, sterlinger og lybske penge, der er gode og gangbare. Jeg forpligter mig og mine arvinger til at hjemle fornævnte Jens Mus og hans rette arvinger for det fornævnte gods med alle dets retmæssige tilliggender, som er nævnt foran, at beholde med al ret til evig besiddelse og at fri og frigøre det for tiltale fra mig og mine arvinger og alle andre, hvem det end kan være. Til yderligere vidnesbyrd har jeg hængt mit segl her nedenunder sammen med segl tilhørende andre velbyrdige mænd, nemlig herr Oluf, biskop i Århus, Erik Meineksen, Lave Holk, Lave Tagesen og Povl Mogensen. Givet år 1375 efter Guds fødsel femte søndag før påske/ kan også læses torsdag i påskeugen = 26. april.FarMor
Laurens Mus
ÆgteskabBørn
- Mette Strangesdatter Bild - - Laurits - Stenalt- Mus

Jens Lauridsen -Stenalt- Mus
* Omk 1352
† 1424
Laurens Mus
-
† 1390

-
-
Johannes Muusæ Mus
-
--
-
-
--
-

- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -

Win-Family v.6.0Webmaster -------- Homepage11 Jan 2022