Signes sensommertur 2018


Indledning


Dag 1


Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Dag 10

Dag 11

Dag 12

Dag 13

Dag 14

Dag 15

Dag 16

Dag 17

Dag 18

Dag 19

Dag 20

Dag 21

Dag 22

Dag 23

Dag 24

Dag 25

Dag 26

Dag 27

Dag 28

Dag 29

Dag 30

Dag 31

Dag 32

Dag 33

Dag 34

Dag 35

Dag 36

Dag 37

Dag 38

Dag 39

Dag 40

Dag 41


Dag 42


Dag 43

Dag 44

Dag 45

Andre autocamperture


 

Efter en herlig morgen kørte vi mod Wald Michelbach, for at finde spor efter slægten i form af dokumentation af Johan Jacob Øhlenschlægers dåb. Vi fandt kirkekontoret, men kunne ikke parkere der, så vi benyttede en P-plads midt i byen. John gik forventningsfuld op til kirkekontoret, der burde have åbent mellem 10 og 12 på torsdage, men et skilt forkyndte at det i dag var lukket om formiddagen. Jeg ringede på døren og en sød og flink dame kom ud. Jeg fortalte at jeg var kommet fra Danmark for at finde noget om slægten.
Jeg kender ikke hendes relation til kirken, men hun åbnede et stort stålskab og tog en gammel kirkebog frem, til min store overraskelse, for det må man normalt ikke i Danmark. Det er kun tilladt at se kopier. Vi startede med at åbne bogen og til endnu større overraskelse fik jeg lov at fotografere 32 sider hvor vi umiddelbart fandt slægtsnavnet.
 

Efter det fine besøg, gik vi en tur i Wald Michelbach, som er en hyggelig by i bedste tyske stil. På kirkegården fandt vi enkelt nylig afdød Øhlenschlæger (bare rolig, han var kremeret), så slægten findes stadig på egnen.
 

Johan Jacob er døbt i Wald Michelsbach, men født i Unter Schönemattenwag, så der spiste vi vores frokost. Efter frokost kiggede jeg spændt på mine optagelser af kirkebogen, kun for at opdage, at jeg var starten en side for sent. Nå, men en middagslur skulle der jo til, og så en køretur på 6 km tilbage til Wald Michelbach, hvor kirkekontoret igen åbnede kl 15.
 

Nu var der officielt åbent, og jeg spurgte den nye dame, om jeg måtte fotografere side 191 i kirkebogen fra 1700 tallet.
Så kom den tyske "ordning muss sein" for alvor til sin ret. Det er slet ikke tilladt at tage de gamle kirkebøger ud skabet, og strengt forbudt at affotografere uden særlig tilladelse fra myndighederne. Hun var forholdsvis streng i betrækket, men alligevel spurgte jeg om ikke det var muligt at få en oplysning fra bogen. Hun fandt en CD rom frem, og fortalte at man kunne søge om at få en kopi af en side i kirkebogen mod betaling.
Jeg spurgte hvor man kunne søge om det?
Hun var blevet en smule mere medgørlig, og på hendes PC fandt vi opslaget jeg efterlyste, og så løb det gode hjerte af med hende, og jeg fik en kopi uden beregning.

Så en rigtig god dag for vores slægtsforskning, og vi ser frem til at få "oversat" alle indførsler af vores interesse.Vi forlod Odenwald lidt høje og søgte ned i Neckardalen, hvor vi fulgte floden til Obrigheim,

Vejret var lummert, men overskyet, og en enkelt alt for kort byge kom ved 17:30 tiden

 

Kirkekontoret i Wald Michelbach
 

Dokumentation for Johns tip4 oldefars dåb i Wald-Michelbach.

D. 1 ste Jan:
Zeugten Ludwig Øhlschläger und Maria Chatarina Eheleuthe von
Schömterwag  (Schönemattenwag) ein Söhnlein  so gehaaben Jacob Schäffer und Anna
Elisabethe Eheleuthe daselbst getaufft Johann Jacob.

Første januar frembar Ludwig Øhlschlæger og Maria Chatarina Ægtefolk fra
Schönemattenwag en lille søn, som "holdtes over dåben" af Jacob Schäffer og Anna
Elisabethe ægtefolk fra samme sted, Johann Jacob

 

Kirken i Wald-Michelbach, hvor Johann Jacob blev døbt.
 
Et lille vandløb giver et frisk pust i gaderne.
 
"Kein trinkwasser" står der, men det er geden ligeglad med.
 
Vandkunst med "gamle bøger"
 
I de opslåede bøger, kan man læse ordsprog af både kendte og ukendte.
 
I de byer vi finder spor af slægten besøger vi altid kirkegården.
 
Vi ser at man har beholdt den gamle stavemåde i området. I Danmark blev det til Øhlenschlæger. Der er ingen sammenhæng mellem vores familie og Adam Øhlenschlæger, der har skrevet vores nationalsang.
En meget interessant dag sluttede ved floden Neckar i byen Obrigheim.
Dagens køretur 142 km.
CC plads 11665 "Am Neckarufer, Obrigheim" gratis - uden faciliteter.
N 49.35028, E 9.09944 - N 49°21'01", E 9°05'58"

 
Forrige side Næste side indledning efterskrift andre autocamperture