Signes sensommertur 2018


Indledning


Dag 1


Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Dag 10

Dag 11

Dag 12

Dag 13

Dag 14

Dag 15

Dag 16

Dag 17

Dag 18

Dag 19

Dag 20

Dag 21

Dag 22

Dag 23

Dag 24

Dag 25

Dag 26

Dag 27

Dag 28

Dag 29

Dag 30

Dag 31

Dag 32

Dag 33

Dag 34

Dag 35

Dag 36

Dag 37

Dag 38

Dag 39

Dag 40

Dag 41


Dag 42


Dag 43

Dag 44

Dag 45

Andre autocamperture

 

I Viareggio boede vi ved havnen og stranden, så det skulle vi lige opleve inden vi forlod byen. Vi bemærkede de store yachter, der lå i havnen med hjemsted på Jersey og Malta, men den nærliggende strand tiltalte os ikke. Stranden er sikkert rigtig fin, men de tusinder af parasoller i rad og række er ikke lige noget for os.

Vi fortsatte mod syd med Middelhavet til højre og bjergene til venstre, men en meget flad etape i forhold til de sidste dages bjergkørsel.

Næste mål var byen Pisa, hvor der ligger en katedral med et meget specielt klokketårn, men også her er det umuligt at parkere med en autocamper. Et par sidegader derfra bemærkede vi en masse tomme parkeringspladser, og vi kørte derned. En migrant fra Afrika viste os tilrette, og anbefalede en plads ude midt på vejen, idet han lovede at holde øje med Signe. Han falbød de varer han bar på sig, og Jonna købte en lighter af ham.

Vi var ikke de eneste, der havde fået ideen om at se det lidt skæve klokketårn ved katedralen, og de sædvanlige souvenirboder fyldte godt op i området. Der var også godt med japanere, der lavede selfies "en masse".

Da vi kom tilbage til Signe gav vi Afrikaneren 1 € for ulejligheden, og han virkede glad og tilfreds, og tyggede videre på den "pind" han havde i munden.

Vi holdt frokost ved en rigtig strand, helt uden parasoller, og det er godt at se, at der er natur tilbage.

Dagen sluttede på den særdeles populære autocamperplads i byen Venturina.

 

Vi tager afsked med den hyggelige plads i baghaven.

 

Inden vi forlader Viareggio, kigger vi lige på havnen. Man tænker sit, når man ser sådan en yacht på Jersey plader.

 

Værftet er rigtig glade for de købedygtige kunder.

 

En lille fiskerflåde er der også plads til.

 

De er ikke lige den type strand, der tiltaler os.

 

Vi er nået til Pisa, og da det var søndag, var P-pladsen foran "kommunekontoret" tom. Vi fik pladsen anvist af en afrikansk migrant, der gik og solgte ting og sager. Han lovede at holde øje med Signe.

 

Målet var den berømte katedral, men det skæve klokketårn, men først skulle vi forcere et stort område med souvenirboder.

 

Domkirken i Pisa med det berømte klokketårn.

 

Et meget populært sted at fotografere tårnet. I år 2000 hældede tårnet ca. 5 meter fra lodlinjen og var i fare for at vælte. Ved hjælp af store blylodder og forstærkning af soklen, lykkedes det at rette det 40 cm op, og det var nok til at redde det. Ingen havde vel interesse i at rette det helt op. Skæve tårne skal være skæve.

 

Historien fortæller at en af bygmesterens lærlinge på et tidspunkt udbrød: "Mester,- mester, tårnet hælder". Mesteren gav lærlingen en lussing, men forsøgte at rette tårnet. Det ses netop fra denne vinkel, men undergrunden var blød og umedgørlig, så hældningen tog til.

 

Dåbskapellet, der ligger ved siden af Domkirken, er Italiens største med sine 55 meter. Taget er meget specielt, for på den ene side er der tegl og på den anden bly.

 

Vi slap bort fra mylderet i god behold, og holdt frokostpause ved en fredelig strand.

 

Vegetationen lider under tørken, lige med undtagelse af kaktussen.

 

Vi havnede i Venturina, hvor der ligger en autocamperplads ved termalbadet.
Dagens køretur 123 km.
CC plads 9394 "
Venturina / Toscane" Gratis med fuld service.
N 43.03646, E 10.59977 - N 43°02'11", E 10°35'59"

 

Forrige side Næste side indledning efterskrift andre autocamperture