Signes sensommertur 2018


Indledning


Dag 1


Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Dag 10

Dag 11

Dag 12

Dag 13

Dag 14

Dag 15

Dag 16

Dag 17

Dag 18

Dag 19

Dag 20

Dag 21

Dag 22

Dag 23

Dag 24

Dag 25

Dag 26

Dag 27

Dag 28

Dag 29

Dag 30

Dag 31

Dag 32

Dag 33

Dag 34

Dag 35

Dag 36

Dag 37

Dag 38

Dag 39

Dag 40

Dag 41


Dag 42


Dag 43

Dag 44

Dag 45

Andre autocamperture


 

Vi havde bestilt kørsel til Monterosso kl. 9 af pladsværten, idet der er i overnatningsprisen på 20 € er indbefattet 1 køretur til og fra byen. Det viste sig at være en god ide, da der allerede så tidligt på dagen var parkeret biler langt op ad vejsiden på det stejle bjerg. I selve Montorosso må der kun køres med bil mod særlig tilladelse, og der er ingen parkeringspladser til at andet end scootere.

Monterosso er en af de 5 byer "Cinque Terre", som ligger klemt ind i slugter på den dramatiske kyststrækning. Der er kun jernbane og bådforbindelse mellem byerne, og det ville vi prøve. Efter at John havde bøvlet med en billetautomat, konstaterede vi, at der var personlig betjening et andet sted, men nu havde vi billetter til byen Romaggiore, som er den sydligste at de 5 byer, så beslutningen blev, at vi ville tage båden på tilbageturen.

Bortset fra stationerne kører toget i en tunnel inde i bjerget, så der er ikke meget at se på togturen, og derfor glædede vi os til sejlturen.

Vi slentrede rundt i Romaggiore et par timer, og måtte konstatere at sejlturene var indstillet pga af vind og høj sø. Mens vi var i byen, voksede strømmen af turister til højder, som man ser i Venedig og lignende steder.

Mens vi spiste frokost kom der er heftig regnbyge, men herefter klarede det op, og solen kom igen frem. Vi havde ellers nydt de 23 grader og gråvejr til at forcere de stejle gader.

Da vi steg på toget tilbage til Monterosso, var det fyldt til bristepunktet med forventningsfulde turister, og ved stationerne blev der skiftet livligt ud. Der kører 2 til 3 tog i timen fra hver side med 10 - 12 vogne, så der flyttes virkelig turister.

En fantastisk oplevelse var det trods alt, og midt på eftermiddagen vendte vi tilbage til Signe oppe på bjerget. Vi gjorde klar til at køre, men bommen er lukket mellem 11 og 18, så kom først afsted kl 18.

Der ventede en hård bjergetape ad hullede veje, til et supermarked hvor køleskab og køkkenskabe blev fyldt op igen. Kl. 20:45 nåede vi autocamperpladsen på et bjerg i byen Montemarcello, hvor der skulle kunne være 10 autocampere, men der var kun 2, og resten af pladsen var fyldt med personbiler. Vi fandt et ledigt hjørne på busparkeringen, så endelig kl 21:15 kunne vi nyde vores aftensmad, og trætte gik vi til ro, efter endnu en fantastisk dag i Italien.

Vejret startede gråt med 23 behagelige grader, men efter en regnbyge ved frokost klarede det op og midt på eftermiddagen havde vi igen de sædvanlige 30 grader.

 

Hertil og ikke længere i Monterosso, hvis man kører i bil. Det er ikke muligt at parkere, men man kan vende og køre op ad bjerget, til man finder en ledig plads i vejsiden, og det var der mange, der gjorde. Vi var glade for at blive læsset af pladsværtens bil.

 

Her ser vi hvorfor, man ikke kan køre ned til havnen.

 

I den gamle fiskerby fanger man flere turister end fisk.

 

Fra havnen er der stiforbindelse rundt om pynten til jernbanestationen.
 
Desværre havde glemt badetøjet, for der var god plads på stranden.

 

Jernbanen, der forbinder de 5 byer (Cinque Terre), er kun ude af tunnellen i byerne.

 

Den sydligste by Riomaggiore er klemt godt inde i en slugt.

 

Byen oser ikke af planlægning.

 

Der er kulør på.

 

Et kig nord.

 

Stenmolen skal sikre den lille havn.

 

Planen var, at vi ville sejle med rutebåden herfra tilbage til Monterosso, men billedet fortæller at turen måtte aflyses.

 

Den gamle mand og havet.

 

Ikke alle lejligheder er lige store.

 

Hovedgaden op gennem slugten i Riomaggiore.

 

På grund af blæsten havde fiskerne trukket deres joller på land.

 

Det er sikkert irriterende for de fastboende, at byerne invaderes af mange tusind turister hver eneste dag, men det er det de lever af, så det må de tage med.

 

Min elskede hustru insisterede på, at få dette stykke marmor med hjem.

 

Tilbage til Signe og Valborg efter en begivenhedsrig, men hård dag.

 

I Montemarcello måtte vi ty til busparkeringen, da autocamperpladsen var fyldt med personbiler.
Dagens etape 62 km.
CC plads 9304 "
Montemarcello / Liguri" gratis - ingen faciliteter.
N 44.04391, E 9.96672 - N 44°02'38", E 9°58'00"


 

Forrige side Næste side indledning efterskrift andre autocamperture