Forside Del 1 Del  2 Del 3 Del 4 Del 5 Del 6  Andre ture
 

Med Hymer til Island marts 2006

 

Ankomst til Seydisfjordur i det østlige Island. Også her var der nysne.

 

Hymer var udstyret med M+S helårsdæk, og for at være sikker på at komme op ad bakkerne, havde jeg købt de bedste snekæder Harald Godtnok kunne levere, men de fløj til højre og venstre efter nogle hundrede meter. I mellemtiden kom sneploven og ryddede vejen, og solen gjorde sit til at den sidste rest sne skulle smelte. For at fremskynde processen, gravede jeg lidt i rabatten, og strøede sand på vejen, men det gik ikke ret godt.

 

Efter et par timer kom der en vejpatrulje, som en venlig lastvogns chauffør havde sendt bud efter. De holdt trafikken tilbage, og bad mig bakke et stykke ned, og køre over i venstre side af vejen, hvor der var tøet. Så kom vi afsted, og Hymer dansede flot op ad den meget lange stigning, men kort før toppen startede der en regulær snestorm, og vi holdt der igen, med alle vore talenter. Redningen blev et par danskere, der var bosiddende i Island. De kom i stor amerikansk 4x4, og tog os på slæb hele vejen over fjeldet.

 

Det hedder ikke Island for ingenting.

 

Campingpladserne er lukkede om vinteren, så vi overnattede på rastepladser, som der er nok af.

 

Hovedvej 1, som går hele øen rundt, var rigtig fin, og der var kun sne i højderne.

 

Vi havde optimeret Hymer med 2 oliefyr, som supplement til Truma blæservarmen. Et luftbåret som var tændt under kørsel, og et vandbåren som vi brugte til at tø den gamle forkammerdiesel op med. Det var egentligt ikke særlig koldt, kun mellem 6 og 10 graders frost, så ingen problemer med at holde varmen eller starte motoren. I baggrunden skimtes broen over Jökulsá á Fjöllum, som er en Islands vandrigeste elve.

 

Det ene øjeblik passerer man en stivfrossen elv......

 

og det næste en kogende mudderpøl.

 

Myvatn naturbad, hvor det mineralholdige vand, der kommer fra flere km´s dybde, er 100 grader c., når det strømmer ud i det natur skabte bassin. Her tilbragte vi en hel aften, mens sneen dryssede ned. Vi fik lov at overnatte på naturbadets P-plads.

Forside                Forrige side                Næste side                ahrenkiels.dk