Ferguson Skovtur Traktorer Vadehavet Andre ture Ahrenkiels.dk

 

Når nu vi var så tæt på Tyskland, var det jo fristende, at køre derned og få fyldt gasflasker og barskabe op, så det gjorde vi. Iført papnæser handlede vi i Scandianavian Park, og da det var overstået, satte vi kursen mod den Frisiske kyst, hvor vi havnede i byen Dagebüll, efter først at have prøvet et par andre steder, men i Tyskland er der mange autocampere denne sommer. Hvordan hænger Danmark rundt 2020 sammen med et besøg i Tyskland,- joh, området har jo været dansk engang.
 
Ren Frisisk idyl, men bilerne pynter ikke.
 
Am Dagebüll Badedeich, kan man kun bade ved højvande.
 
Stranden tømmes for vand 2 gange i døgnet, og frisk vand hældes på igen. Det er vel meget hygiejnisk? Bemærk færgerne i baggrunden, der snegler sig afsted i den smalle sejlrende.
 
Ingen tyske strande uden Strandkorb, men de var gabende tomme, denne meget kølige sommerdag.
 
Skiltene i Nordfrisland (Nordfriislon) er på både tysk og frisisk. Det ligner en blanding af Dansk, Tysk og Hollandsk.
 
Sejlrenden består at en blanding af vand, sand og mudder. Der er færgefart til flere af de frisiske øer, men det må vente til en anden gang.
 
Vandet er så småt på vej tilbage, bemærk rækken af "øer" i baggrunden. Det er slet ikke øer, men højdepunkter og bebyggelser på Langenäs.
 
Efter bedste tyske traditioner, koster det 2€ om dagen at tage ophold på stranden, men det var der ikke mange der benyttede sig af denne dag.
 
Fra havnen i Dagebüll er der togdrift til Niebüll.
 
Autocamperpladsen (Stellplatz) ses fra havdiget.
 
Fra samme position ses havnen, hvorfra der er færgeforbindelse til en række Frisiske øer.
 
Der må være 10 vogne på pladsen, og vi kom som nr 10. Efter vores ankomst måtte flere køre derfra, selv om der var plads nok. Men "Ordnung muss sein" på de kanter. Gebyret er 8€ uden strøm og 10€ med.
 
Målet med hele turen var jo at fejre vores barnebarn Emil, som nu kan kalde sig landmand. Han havde inviteret til bonderøvsfest, så jeg spurgte om vi skulle møde op i Overalls og iført en DLG kasket, men han forsikrede, at det ikke var et krav. På billedet er det lillebror Ebbe, der river gårdspladsen, så der ser pænt ud, når gæsterne kommer.
 
Tillykke til "Bonderøven" Emil med bestået eksamen som landmand.
Selve Bonderøvsfesten blev vældig underholdende, men den tilhører privatlivets fred.
 
Selv noget så uskyldig som en bonderøvsfest, kan udvikle sig til en interessant køretur i Signe. Hvis man søger oplevelserne, kommer de af sig selv.
Mange gode hilsner fra Jonna og John, samt Signe og Valborg, som altid er på vej mod nye mål.
 

 

Ferguson Skovtur Traktorer Vadehavet Andre ture Ahrenkiels.dk