Indledning

25. april

26. april 27. april 28. april 29. april 30. april 1. maj 2. maj 3. maj
4. maj 5. maj 6. maj 7. maj 8. maj 9. maj 10. maj 11. maj 12. maj 13. maj
14. maj 15. maj 16. maj 17. maj 18. maj 19. maj 20. maj 21. maj Efterskrift Andre ture

 

Dagens startede med solskin og frostvejr, men det skyede hurtigt til, og det varede resten af dagen. Faktisk fik vi et par lette snebyger, som Peter Tanev fra TV2 nok ville karakterisere som snestorm. Mange steder ligger der rester af vinterens snefald, men fra pålidelig kilde forlyder det, at foråret i Canada kun varer en formiddag, skiftet fra vinter til sommer kommer meget brat, og vi beder til, at det sker.

Første punkt var at få tanket gas og benzin, samt at få tømt tankene med sort og grå vand. I samme ombæring fandt pigerne en vinpusher, og endelig kunne de få et glas vin, og så blev de glade. Enhver mand sætter pris på en glad hustru, så det var ikke så ringe.

I Sudbury fangede vi Trans Canada Highway (TCH), som er den længste vej i Verden. Med sine knap 8000 km forbinder den Atlanterhavet i øst, med Stillehavet i vest.

Vores fælles ven Poul Erik, havde anbefalet os at tage en afstikker til Elliot Lake, så det gjorde vi.
Det er blot en lille flække i den store vildmark, men kendt både i Canada og i store dele af Verden.
1) Vildmarkens hovedstad bliver den kaldt i Canada.
2) Verdens hovedstad for uran.
Det sidste pga af de store forekomster af uran, der var i området. Desværre har det fået store konsekvenser, da der skal brydes 1 ton malm, for at få 2 kg uran. De 998 kg, der blev i overskud af hver ton, er droppet i de mange søer der er, og i en sådan grad at vandstanden er steget.
Minen lukkede i 1995, men den dag i dag, er der områder, der er lukkede for offentligheden pga strålingsfare. Vi gjorde holdt ved mindesmærket for de mange mennesker, der omkom, i forbindelse med minedriften. Vi er dog ikke blevet selvlysende af at passere området.
Køreturen er spektakulær, og vejen spændende, men de vilde dyr holdt fri, så ingen bjørne eller andet vildt.

Slutmålet var byen Sault st. Marie, som ligger ved floden og kanalen, der forbinder Lake Superior med Lake Huron. Floden er samtidig grænse til Michigan i USA, og der går både vejbro og jernbane over vandet.
På Canada siden er der et gammelt sluseanlæg og et vandkraftværk. På USA siden en nyere og større sluse og et vandkraftanlæg. Vi gik en lang, men kold tur ud på øen mellem Canada og USA, og konstaterede forekomsten af bævere, uden dog at se dem. En lang og vældig interessant dag, slutter med et lille glas af de dyre dråber, som pigerne købte.

 

Frisk og klar morgen ved Wanapitei River, med frost på udsatte steder.

 

I Ontario kan man kun købe øl, vin og spiritus i forretninger, der har tilladelse fra LCBO
(
Liquor Control Board of Ontario), og det er forholdsvis dyrt, dog ikke Norske tilstande.

 

I USA og Canada har alle camping relaterede køretøjer en standard kobling, til tømning af sort og gråt vand (toilet og spildevand). Slangen ligger i bilen, og når den er tilkoblet, tømmer man først sort, og derefter gråt, så slangen spules igennem. Tankene er store efter Europæiske forhold, op mod 100 l pr. tank alt efter model.

 

Vi gjorde holdt ved Elliot Lake og så mindesmærket for uran minen.

 

Elliot Lake var helt dækket af is.

 

Minearbejderen sidder med tændt pandelampe og betragter navnene på de omkomne kolleger i uran minerne.

 

Ingen bjørne eller andre dyr her.

 

Det gamle told og slusekontor i Sault st. Marie.

 

Broerne til USA. Vejen er en højbro, mens jernbanen er en lavbro, hvor et enkelt fag kan hæves, for at skibene kan passere.

 

I vådområdet så vi mange bæverdæmninger.

 

Og tilhørende bolig.

 

Vi overnattede ved kasinoet i Sault st. Marie. Området hvor autocampere normalt holder, var brugt til at oplagre sne fra vinterens rydninger, så vi måtte tage til takke med P-pladsen. Der var nu meget fredeligt.

 

 

Indledning

25. april

26. april 27. april 28. april 29. april 30. april 1. maj 2. maj 3. maj
4. maj 5. maj 6. maj 7. maj 8. maj 9. maj 10. maj 11. maj 12. maj 13. maj
14. maj 15. maj 16. maj 17. maj 18. maj 19. maj 20. maj 21. maj Efterskrift Andre ture