Balkanturen 2016 - en 8600 km rejse gennem 13 lande

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10

 

{SRB} Road King fik desværre lidt problemer med motorstyringen, så de ville gerne køre den nærmeste og hurtigste vej til Tyskland, i håb om at få kvalificeret hjælp. Vi aftalte derfor at skilles og køre hjem hver især. Af hjertet tak for godt selskab til Road King. Vi overnattede på en rigtig fin autocamperplads ved Vranje i Serbien.
42°30'25.1"N  - 21°54'20.6"E; Autocamperplads med fuld service, restaurant og stort pool område. 20€ pr døgn. Campercontact plads 23963.

 

{SRB} Pladsens pool område var under nedlukning, ligesom pladsen iøvrigt.

 

{SRB} Mange steder på Balkan ser man "gravsten" i vejkanten.

 

{SRB} Vi fortsatte ud til et bjergområde sydvest for Beograd, og fandt denne plads ved et sportscenter. Autocamperpladsen er på basket banen.
43°41'26.6"N - 20°36'54.5"E; Autocamperplads ved sportscenter, Der er toilet og bad i hallen, vand på pladsen. 10€ pr nat. Campercontact plads 43202.

 

{SRB} Vi ville også opleve Beograd, men desværre begyndte det at regne netop som vi kom til den gamle bydel.
 
{SRB} Ved den gamle borgmur, er der et artillerimuseum, men vi følte ikke lige trang til at se på militær isenkram i dag.

 

{SRB} Hovedgaden i regnvejr er ikke så opløftende, når det regner.

 

{SRB} Dette museum var den flotteste bygning, vi lige kunne finde.

 

{SRB} Vi fik oplyst at man kan købe billetter i bussen, hvis man har lokal valuta, hvilket vi havde. Vi steg på bussen ind til Beograd, men den var totalt overfyldt, så vi fandt ikke billetsælgeren. På hjemturen var der bedre plads, og vi fandt en bus med en billetsælger, troede vi..... Men det var en billetkontrollører, som bad om gyldigt rejsehjemmel. Vi steg af bussen ved næste stoppested, men kontrollørerne fulgte med, og efter en længere diskussion om billetsystemet, blev vi idømt en strafbillet på hver ca. 100,- dkr.
Men ikke nok med det, da vi endelig havde fået gyldigt rejsehjemmel, og kom på en ny bus, opdagede jeg at min tegnebog var væk. Den havde jeg i en lårlomme med trykknap for. Der var af og til lidt skubberi ved busholdepladsen, så vi tror tegnebogen er stjålet der.
Jeg kontaktede omgående nets, for at få spærret mine kreditkort, og blev i den anledning anbefalet at få en politianmeldelse.

 

{SRB} Vi holdt parkeret på en autocamperplads ved Camping Center Belgrade, og pladsbestyreren var den lokale møbelhandler. Han og hans sekretær var meget behjælpelige, da mit Serbokratiske ikke rækker langt. Da forretningen lukkede, kørte de mig ind til den lokale politistation og hjalp med tolkning. Det viste sig at de ikke kunne modtage anmeldelser om aftenen, så vi fik en ny tid næste formiddag på en anden politistation. Fælles for de 2 politistationer, var at det mere mindede om levende museer, end om hjemsted for ordensmagten. Det hele var noget gammelt lort for at sige det mildt, dog så jeg et par PCer.
Næste dag fulgte en venlig herre mig ind til byen, og jeg fik min anmeldelse. Efterfølgende en spændende oplevelse.
44°49'04.4"N - 20°30'13.1"E; Autocamperplads ved camping center med fuld service, og alt gratis (trafikstøj fra vejen kan forekomme). Hils møbelhandleren, hvis i kommer der.

 

{HR} Vi forlod Beograd og satte kursen mod Kroatien, og fandt denne fine campingplads i hjørnet Serbien, Ungarn, Kroatien. Ud over en fastligger var vi de eneste gæster, så der var god plads. Fastliggeren var opsynsmand, når familien der drev pladsen ikke var hjemme, og han skænkede forskellige snapse for os.
Grænsen Serbien - Kroatien følger Donau et stykke, og det var den eneste sted på hele turen, hvor vi blev undersøgt af myndighederne. Først ved grænsen og senere af en baglandspatrulje. Begge steder kontrollerede de for illegale indvandrere.
45°35'57.3"N - 18°47'05.0"E; Autocamp Family Kopacevo, hyggelig campingplads i rolige omgivelser og stor parceller. 16€ pr nat.

 

{HR} Vandforsyning på pladsen kan skifte mellem manuel og auto.

 

{HR} Valborg syntes godt om pladsen, især pejsen.

 

{HR} Jeg tvivler lidt på, at der kan køre en 2,5 meter vogn ind på pladsen. Vi havde ikke meget luft med vores 2,3 meter.

 

{HR} Vi fik set et helt andet Kroatien, end turist gedemarkedet ude ved kysten. Der er tale om 2 lande i et. Vi kom gennem en række landsbyer med elforsyningen trukket på hustagene og åbne grøfter til regnvandet. Der hører også en traktor, og en kristen kirke med til bybilledet. Det østlige Kroatien må være landets spisekammer. Der findes store landbrugsområder med alverdens afgrøder, og til de mere spændende hører tobaksmarkerne. Vi så hvordan bladene blev plukket med håndkraft, og sirligt stablet i bunker, for derefter at blive kørt hjem til tørring. Desværre sov fotografen i timen.

 

{HR} Noget så sjældent som en autocamperplads i Kroatien, og endda en af de bedre. Campercontact plads 28466.
46°09'11.9"N - 16°50'31.8"E; Autocamperplads i Koprivnica ved sportscenter. Fuld service, og fri adgang til stort badeland. 16€ for hele pakken.

 

{HR} Vandlandet ved pladsen er af de mere moderne.

 

{SLO} Vi er blevet lidt forvænt med alt det vandpjaskeri, men termalbadet bliver også den sidste på turen. Der er både campingplads og autocamperplads ved Ptuj i Slovenien. Campercontact plads 15900
46°25'21.2"N 15°51'12.8"E; Autocamperplads ved termalbadet, fuld service incl. 24€

 

{SLO} Udenfor højsæsonen betales parkering og camping gebyr på dette hotel.

 

{SLO} Kun den overdækkede del af termalbadet var åbent, men rigeligt for os.

 

{SLO} I Slovenien dyrker man en meget vigtig afgrøde, Humle.

 

 

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10