Balkanturen 2016 - en 8600 km rejse gennem 13 lande

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10

 

{AL} Albanien var i mange år et lukket land, men nu om dage kan alle rejse dertil. Vi havnede på en campingplads, som viste sig at være ganske fin. Parcellerne er små, men det er de mange steder på Balkan. Ved hver parcel er der strømstik og vandhane, samt en lampe, man selv kan betjene. Det er meningen at der skal vokse planter op over halvtaget for at give skygge. Mellem alle parceller er der plantet frugttræer. Der er også et område med tomater og andet usundt til selvpluk. De sanitære installationer er helt i top, da de er helt nye. Toiletterne er blandt andet udstyret med bidet.
42°02´39"N - 19°29´24"E, Camping Legjenda, Campercontact plads 45588; campingplads med fuld service. 15€ pr døgn.

 

{AL} Indehaveren er kunstner, hvilket ses af disse turforslag til besøg af egnens seværdigheder. Ved ankomsten blev vi modtaget at fruen, der viste os rundt, og senere fortalte hun rørende om familien, der har været så meget igennem siden 2. Verdenskrig. Der er en rigtig fin pusleplads til autocampere, og pladsen er lukket om natten. Det er absolut et godt sted, hvis man vil prøve at besøge Albanien, og det ligger lige efter grænsen til Montenegro.

 

Parret driver også en restaurant på stedet, hvor det er muligt at spise inde, eller ude i den hyggelige gårdhave. Vi valgte bordet her, og tjenerne kommer med et siddeundelag, da stolene ikke er særlig komfortable. Servicen helt i top, og priserne helt i bund. Bøffen havde fået lidt for meget, men øllet var sort og et godt lokalt bryg.

 

{AL} Det var rigtig spændende at køre bil i Albanien. Både kørestil og parkering er meget alternative. Vi opfattede det som om at færdselstavler kun er vejledende. Men når det er sagt, er der ikke noget at være nervøse for, idet de trods køremåden faktisk tager hensyn til hinanden. Jeg vil dog nødig trække en campingvogn gennem Tiranas trafikmylder.

 

{AL} Et stort supermoderne indkøbs center skulle vi også se. Ovenikøbet med flyparkering. Mærkevarer er dyre, men lokale varer billige.

 

{AL} Her en kaffepause ved en olieboring. Vi kom gennem et område, hvor der pumpes olie, og det var ikke lige kønt det hele. Vi fik venligst besked på at køre videre, når kaffen var drukket, af nogle security folk.

 

{AL} En uskøn blanding af vand og olie.

 

{AL} Til gengæld er der på denne rasteplads rent kildevand.

 

{AL} Hovedvejene er fine, men bivejene svinger noget i kvalitet. Især inde i de små byer, kan det være trangt og meget dårlige veje. Vejen her er OK.

 

{AL} Vi løb ind turens første regnvejr af betydning, hvilket ses af billedet. Bemærk en skøn Unimog Camper. Campercontact plads 19677
40°46´44"N - 19°51´30"E; Berat Caravan Camping, fin plads med flotte sanitære installationer. 14€ pr døgn

 

{GR} Ankomst til Grækenland 7. sep. Fin gratis plads i nærheden af naturparken Vikos Aoös, som vi ville opleve.
39°58'09.7"N 20°39'40.4"E; gratis autocamperplads. Vand og affaldsspand.

 

{GR} Lige ved pladsen finder man en af de berømte stenbroer fra oldtidsvejen.

 

{GR} Lad os gå en tur over på den anden side.

 

{GR] Den anden side.

 

{GR} Fantastisk spændende område at køre i, masser af skønne bjergveje.

 

{GR} Verdens dybeste canyon er vel et besøg værd.

 

{GR} Det er ikke let at tage gode billeder af en canyon i usigtbart vejr, og dårlige vinkler. Men den er imponerende.

 

{GR} Man aner akkurat bunden.

 

{GR} Ved udsigtspunktet er der et kloster med en lille kirke.

 

 

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10