Balkanturen 2016 - en 8600 km rejse gennem 13 lande

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10

 

{SLO} Vi forlod Italien og kørte til Slovenien, til denne fine autocamperplads. Campercontact plads 23761
45°33`30"N - 14°14`36"E; Nyanlagt autocamperplads med fuld service, som udvides med bad og toilet 15€ pr døgn.

 

{SLO} Der er fri adgang til haven ved pladsen, for at hente årstidens grøntsager, og der er restaurant.

 

{HR} Syd for Rijeka kom vi ud til Adriaterhavet.

 

{HR} Valborg ville med ud hver gang vi holdt en pause.

 

{HR} Vi var af flere blevet anbefalet at besøge Plitvice søerne i Kroatien, og havde udset os en nærliggende autocamperplads, men den viste sig at være fyldt og ikke særlig attraktiv. Derfor endte vi på en "rigtig" campingplads, men mange campingpladser i Kroatien er mere trange end autocamperpladser. Vi holder så langt fra hinanden, som det er muligt og har fjernet et tov mellem vore pladser for at vi kan sidde udenfor. Men lille hyggelig plads.
44°56`51"N - 15°38`14"E; Bear camp Plitvice. Campingplads til 170 Kuna pr dag (ca. 170 dkr), hvor der er mulighed for transport til søerne, så man sparer P-afgift.

 

{HR} Der var andre end os, der ville se Plitvice søerne.

 

{HR} Selv om der er mange besøgende, er der gode muligheder for at finde en rute gennem området, som er seværdig. Desuden kører der shuttle busser og der er mulighed for at sejle på søerne. Den interne transport er inkluderet i indgangsbilletten, og vi var heldige at komme den første dag til lavsæson takst.

 

{HR} Overalt er der smukke partier, og stierne er godt præparerede.

 

{HR} Her er det en dum turist, med sin nye sommerhat fra Venedig, der spærrer for udsigten. Hav tålmodighed, hvis du vil tage billeder uden Japanere.

 

{HR} Flotte motiver er der nok af.

 

{HR} Efter besøget fandt vi en autocamperplads ved en kinesisk restaurant, og den vil vi anbefale til en hurtig overnatning.
44°44`49"N - 15°42´16"E; Gratis P-plads bag restaurant, hvor man spiser godt og billigt. Adgang til toilet men ikke andre faciliteter.

 

{HR} Restauranten ligger lige vej 1 i Korenica.

 

{HR} Man har vel ikke været i Kroatien, hvis ikke man har besøgt en campingplads ved Adriaterhavet. Der er rigtig mange af dem, men ofte er tilkørselsforholdene vanskelige og terrænet er ikke særlig velegnet til autocampere. De populære steder som her, holder man også tæt, men vi trængte til at par badedage.
43°24`26"N - 16°46´36"E; 
Autocamp Sirena, Omis, campingplads med alt hvad man kan ønske sig, og meget hyggelig. 20€ pr dag.

 

{HR} Vi kunne lige mosle Signe ind mellem nogle træer, oveni købet i skygge for den bagende sol.

 

{HR} Stranden er rigtig fin men ikke særlig velbesøgt, da det ikke er muligt at parkere oppe ved vejen.

 

{HR} Restauranten er rigtig hyggelig, og vi spiste der begge aftner, selv om priserne er lidt høje, men man orker ikke selv at lave mad i den bagende varme. De kunne næsten have sparet kullene, så varmt var der.

 

{HR} Her kunne vi sidde i sommertøj til ud på natten, og der var gang i løjerne. Campingfatter Miller i den blå t-shirt er en rigtig hyggelig fyr, og ind i mellem alle sine gøremål, fik han tid til at underholde med Dalmatinske folkesange. Manden med huen var grillmester og de andre musikere, der kom begge aftner. Miller kom også forbi med brændvinsdunkene flere gange i løbet af aftenen.

 

{HR} Efter et par dage med afslapning, badning, fest og ballade gik turen videre sydpå. Der provianteres ved en vejbod, hvor priserne er det dobbelte af supermarkerne, men til gengæld støtter vi de lokale. En del varerne kan sletb ikke købes i supermarkederne, blandt andet det hjemmelavede.

 

{HR}Her passerer vi det enorme Luke delta.

 

{HR} Der kommer mange turister til Dubrovnik, men vi havde ikke lyst til byferie i den stegende hede (4. september).

 

{HR} I det sydlige Kroatien, er der knap så meget tryk på turiststrømmen, som nordpå, og det er faktisk muligt at parkere en autocamper, for at tage billeder af den smukke kyst. Længere nordpå var rastepladserne ved kysten plastret til med badegæsternes biler.

 

{HR} Valborg, en rigtig strandløve.

 

{HR} Lille baggårds camping, hvor en oprydning er stærkt tiltrængt, men fint nok for os til en hurtig overnatning.
42°37´27"N - 18°11´34"E; Camping Matkovica, Campingplads af den simple slags. 15€ pr nat.

 

 

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10