Balkanturen 2016 - en 8600 km rejse gennem 13 lande

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10

 

{A} I Østrig var græskarhøsten i fuld gang. Når græskarrene er tilpas tørre, kommer der en mejetærsker lignede maskine og samler dem op. Kernerne bliver sorteret fra og resten sprøjter bag af maskinen.

 

{CZ} Næsten uden at vi bemærkede det, havnede vi i Tjekkiet, og fandt en hyggelig lille campingplads. Vi er efterhånden lidt forbavsede over den manglende registrering, og betaling uden kvittering, men det er tilsyneladende helt almindelig på de små hyggelige pladser.
49°08'56.7"N - 15°03'52.3"E; Autocamp Jindris, campingplads med alle faciliteter. 12€ direkte i campingfatters lomme.

 

{CZ} I køkkenet er der masser af stikkontakter.

 

{CZ} Opkørslen til pladsen, kan også forceres af store campingvogne.

 

{CZ} I Prag var vi blevet anbefalet denne plads, som ligner de 4 andre pladser i samme gade. Baghaven er lavet om til campingplads, og der kører bus lige til døren, og sporvogn til enden af gaden. Det minder mest om en autocamperplads.
50°07'02.4"N  - 14°25'39.5"E; Camping Trojska Prag. Campingplads med det hele + restaurant. Pris ukendt, da vi betalte for både ophold, morgenbrød sporvognsbilletter og andet på samme bilag, som kun bestod at et tal, nemlig 1291 Koruna (ca. 355 dkr) for 2 døgn.

 

{CZ} Karlsbroen er et must, også 2. gang man er i byen. Her er der altid liv.

 

{CZ} Karlsbroen lidt på afstand.

 

{CZ} John Lennon Pub var lukket, trods oplysninger på skiltet, men vi fandt et andet hyggeligt sted.

 

{CZ} Det må være en fredsmur af en art?

 

{CZ} Hængelåse som symbol på varigt troskab. Jonna og jeg har en siddende i Klaipeda, Litauen.

 

{D} Fra Prag fulgte vi Elben op gennem Tyskland til Riesa.
51°18'22.6"N - 13°18'21.3"E; Autocamperplads ved Elben, gratis og uden faciliteter.

 

{D} Her op til gik Elben i 2013!

 

{D} Gierseilfähre, som sejler uden motor. Prøv at google begrebet.

 

{D} Den første autocamperplads vi fandt var ved en bondegård, men en stor grim hund sprang på Jonna og Valborg, så vi kørte igen og fandt en fredelig plads i storkebyen Rühstedt ved Elben.
52°55'04.0"N - 11°52'12.9"E; Autocamperplads i landsbyen, gratis og adgang til toilet. Byen udmærker sig ved at have mange storkereder.

 

{D} Det frivillige brandværn i Rühstedt har tilsyneladende jubilæum.

 

{D} Vi slutter, hvor det hele begyndte. Arnkiel Park i Munkwolstrup, syd for Flensborg. Vi har familiære relationer til stedet, men det er også et dejligt og interessant sted for alle andre. Toiletterne er rene og pæne, og låst om natten. Inde i de åbne rum er der en udstilling om Troels Arnkiel og stedet.

 

{D} Storstensgraven, som er genopført efter Troels Arnkiels tegninger fra 1690.

 

{D} Hvis man vil læse om Troels Arnkiel, så er google din ven.

 

Afrunding

Hvis du har læst med hertil, håber vi ikke du har mistet pusten, da det kan syntes som om, vi har jagtet afsted for at nå en masse. Det er ikke tilfældet, for selv om vi har kørt næsten hver dag, var det sjældent mere end et par hundrede kilometer, og vi tog den med ro. Vi holder meget af at sidde i vores autocamper og se landskaberne rulle forbi i ægte 3 D. For os er køreturen et meget vigtigt element, og vi får ofte store oplevelser serveret lige for næsen af os, når vi kører på de (meget) små veje. Vi holder naturligvis også meget af, at sidde uden for vores autocamper, gerne et roligt sted, og nyde et glas vin, en lokal øl eller bare hinanden.

Næste år går turen til Andorra, Portugal og Spanien, måske med en afstikker til Marokko. Derefter mangler vi kun Malta, Cypern, Kosevo og Hviderusland for at have besøgt alle lande i Europa.

For første gang prøvede vi at have husdyr med i autocamperen, da vores kat Valborg ikke kan være alene hjemme. Under kørsel ligger hun og sover i badeværelset, hvor hun har sit private toilet, men straks vi standser, vågner hun og vil ud og se hvor vi er. Som det ses på en del fotos står hun tøjret, når vi er ude, og det går helt fint. I den varmeste tid ville hun helst ligge under autocamperen.

Det var også glædeligt at erfare, at vore rejsevenner i Road King fik repareret deres autocamper i Tyskland, og kom godt hjem ca. 1 uge før os.

Hvis vi på nogen måde kan være behjælpelige med gode råd, omkring vore oplevelser, deler vi gerne ud af dem. mail til john@ahrenkiels.dk

De bedste autocamperhilsner fra Valborg, Signe, Viktor + Jonna & John

 

Kapitel 1

Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5
Kapitel 6 Kapitel 7

Kapitel 8

Kapitel 9 Kapitel 10
Ahrenkiels.dk Andre af vore autocamperture