Med Signe og Viktor til Centralasien 2014 * 14700 km gennem 8 lande og besøg i 5 hovedstæder

 

Letland

Moskva Kostroma Perm Ekaterinburg Astana Astana-Alamty Øst for Alamty Almaty-Baikonur Ørken Vilnius Warszawa
       

Næste side

Forrige side

Andre ture med Signe og Viktor

Ahrenkiels.dk

 

Kostroma og videre mod øst

 

Efter "fridagene" i Moskva fortsætter vi køreturen mod øst. Vi stopper vej en vejbod og køber frugt og grønt. I landsbyerne er der ofte masser af vejboder, men alle har samme sortiment.

 

Hjemmefra havde vi fundet et hotel, hvor vi kunne overnatte, men de ville ikke lukke os ind, da det kom til stykket. I stedet fandt vi en parkeringsplads ved et etablissement, som vi ikke vidste hvad var. Den korte version er at par mænd fra stedet hjalp os på plads, men vi holdt unægteligt noget tæt, selv om der var plads nok.

 

En af mændene siger, at vi er velkomne til at se området, og gå en tur ned til Volga, som løber lige nedenfor. Infotavlen fortæller at det er et "øre sanatorium"

 

Nogle af os valgte at se solnedgangen over Volga

 

Fodaftrykket er vist nok fra en ulv

 

Herren med stråhatten dukkede op senere på aftenen, og ville vise nogle af os parken, som vi faktisk havde set mens der var lyst, men vi gik med, og han viste stolt alle træskulpturerne frem.

 

Bjørnehjørne

 

Inde i sanatoriet var der et imponerende træsnit, som forstiller Volga og Ruslands moder. Bemærk vikingeskibet til venstre.

 

Jernrøret har været bolig for nogen, men virkede forladt

 

Vores gasflaske viste sig at være utæt ved regulatoren, så fik tanket med den politisk ukorrekte selvgjorte adapter.

 

En af deltagerne havde et løst bundskjold, men han fik med hjælp fra en anden deltager lavet en nødreperation.

 

En anden deltager fik skadet sin vogn på en tankstation af en lastvogn. Politiet blev tilkaldt, og 3 mand samt en engelsk tolk hjalp os gennem papirmøllen. Politifolkene tog det meget roligt, og som  det ses var tonen munter. Det hele tog "kun" 2 timer.

 
Heldigvis havde vi inden uheldet besluttet os for at overnatte på parkeringspladsen bag tankstationen, så resten af gruppen kunne sætte sig op terrassen og nyde et måltid mad mens rapporten blev skrevet. Da vi kom var man færdige med at spise, men køkkenet var flinke og varmede lidt mad til os.
 

Russiske kirkegårde ligger som regel udenfor byerne og typisk i en skov. Der er flotte gravsten, borde og bænke med plasticduge samt plasticblomster. Vegetationen passer sig selv.

 

Vi parkerede for natten efterhånden som vi kom. Jeg vil rose gruppen for at være gode til at finde,- og acceptere pladserne.

 

Letland

Moskva Kostroma Perm Ekaterinburg Astana Astana-Alamty Øst for Alamty Almaty-Baikonur Ørken Vilnius Warszawa
       

Næste side

Forrige side

Andre ture med Signe og Viktor

Ahrenkiels.dk